Hlavní obsah

Hancock po triumfu na Markétě: Slezu, až se budu cítit starý

PRAHA

Báječný dárek si dal Greg Hancock. Nejstarší muž v celém poli pár dnů před svými 41. narozeninami v sobotu ovládl na pražské Markétě třetí díl plochodrážní Grand prix. Jakoby chtěl připomenout dávnou historii.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Američan Greg Hancock slaví triumf v Grand Prix České republiky na Markétě.

Článek

„Pochopitelně jsem si vybavil, jak jsem tu kdysi vyhrál,“ usmíval se po perném boji vítěz vůbec prvního pražského závodu GP v roce 1997, Američan dobře známý z českých oválů, na nichž jezdí i ligovou soutěž za středočeské Mšeno.

Jako by věk nehrál žádnou roli. „Nějaký ten rok mám, ale pořád se cítím mladý, i kvůli mladé partnerce. A hlavně miluju tenhle sport,“ culil se matador, jedna z hvězd seriálu už od jeho zrodu v roce 1995.  Jako jediný nevynechal žádný ze 136. dílů GP! „Ale z těch starších nejezdím sám, podívejte na Tomasze, je jen o rok mladší,“ šťouchal na tiskovce do vedle sedícího a v cíli třetího Poláka Golloba. Jak dlouho hodlá zápolit s jezdci, jimž by podle věku mohl být otcem? „Až se budu cítit starý, tak z motorky slezu,“ naznačil, že to při skvělé formě hned tak nebude.

Odskočil Gollobovi, Kůs proklínal motory

V čele celkového pořadí odskočil obhájci titulu Gollobovi, po triumfu na Markétě může pomýšlet i na to, že by zopakoval svůj jediný celkový triumf ze stejného roku. Byl by nejstarším mistrem historie, překonal by i Golloba a Maugera. „Vychází mi to, mám dobrou motorku, ale ještě zbývá moc závodů,“ přemítal po bitvě ve skvělé kulise s 9000 diváky.

Ti domácí vedle polské převahy jásali nad prvním životním triumfem Matěje Kůse, divoké karty, v jedné z jízd GP. Udolal i slavného Australana Crumpa. „Z toho mám radost, ale tolik nul...,“ litoval čtyřikrát poslední Kůs, který při bezradnosti nad ztrátou v prvních dvou jízdách měnil motory. „Nové mě zklamaly, na výhru jsem měl ten, který mě loni vezl k vítězství v Tomíčkově memoriálu,“ připomínal. Ale pak už zase nebodoval, sen o semifinále byl pryč. Skončil 13., o tři místa výš než při minulých dvou pokusech. „Mohlo to být lepší.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články