Hlavní obsah

Motokrosař Bartoš je v polovině ME druhý ve třídě Open

KYJEV

Motokrosař Petr Bartoš je v polovině seriálu mistrovství Evropy těsně druhý v hodnocení třídy Open. O víkendu ve čtvrtém pokračování šampionátu v Kyjevě vybojoval druhé vítězství za sebou a v celkové klasifikaci jej dělí od vedoucího Jevgenije Tyleckého z Běloruska jen dva body.

Článek

Jedenatřicetiletý jezdec Orion Racing týmu Litomyšl na Ukrajině obsadil v kvalifikaci čtvrté místo, ve finálových jízdách ale dojel první a druhý, díky čemuž nasbíral celkem 47 bodů. O dva více než na druhém místě domácí reprezentant Mykola Paščinskij.

"Je to super pocit porazit Ukrajince, Rusy, Bělorusy a další motokrosaře z bývalého Sovětského svazu na jejich domácí půdě, kde je diváci hnali dopředu," uvedl Bartoš, jemuž v neděli výborně vycházely starty. "Navíc se potvrdilo, že jsem dobře fyzicky připravený," pochvaloval si Bartoš.

Z dosavadní osmi soutěžních jízd skončil Bartoš s výjimkou té úplně první vždy nejhůře druhý, premiérový triumf ale slavil až před týdnem ve Slovinsku a nyní se dočkal podruhé. Evropský šampionát, ve kterém český motokrosař před rokem obsadil celkově čtvrté místo, má nyní delší pauzu. Příští závod se pojede až v závěru července v Polsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články