Hlavní obsah

Smrž v Misanu stejně jako loni nedojel ani jeden závod superbiků

MISSANO

Jakubu Smržovi se stejně jako loni nevydařil v mistrovství světa superbiků závodní víkend na okruhu v Misanu. Osmadvacetiletý český jezdec opět nedokončil ani jednu jízdu, na rozdíl od minulého roku nikoli kvůli technickým problémům své ducati, ale po pádech.

Foto: Sport.cz

Jakub Smržopět v Missanu neuspěl.

Článek

Dva týdny po vydařené zastávce v Salt Lake City, kde v prvním závodě obsadil druhé místo, se Smržovi v Misanu nevedlo. V kvalifikaci sice zajel třetí čas, ale start z první řady mu tentokrát k dobrým výsledkům nepomohl.

V obou jízdách měl Smrž nebezpečně vypadající pády po smyku zadního kola, ale podle informací na jeho oficiálním webu by měl být zdravotně v pořádku. V průběžném hodnocení mu patří deváté místo.

"Byla to určitě nejhorší neděle v sezoně. Od začátku jsme se trápili s nastavením, v superpole nám nahrálo počasí, takže jsem byl schopen na vodě vyjet první řadu. Ale na závody bylo opět horko a potýkal jsem se s klouzající zadní gumou, která když odešla, tak jsem absolutně neměl kontrolu nad motorkou. Z toho všeho nakonec vznikl pád v obou jízdách, které byly jak přes kopírák," uvedl Smrž na svém webu.

Vítězný double zaznamenal Španěl Carlos Checa na ducati a vede MS.

Šestý závod MS superbiků v Misanu:
1. závod: 1. Checa (Šp./Ducati) 39:03,132, 2. Biaggi (It./Aprilia) -0,984, 3. Melandri (It./Yamaha) -17,124, ...Smrž (ČR/Ducati) nedokončil.
2. závod: 1. Checa 22:44,117, 2. Biaggi -1,484, 3. Haga (Jap./Aprilia) -7,772, ...Smrž nedokončil.
Průběžné pořadí MS (po 6 ze 13 závodů): 1. Checa 245, 2. Biaggi 173, 3. Melandri 150, ...9. Smrž 83.

Reklama