Hlavní obsah

Španělka Rosellová bude po letech další ženou v závodě MS

MADRID

Španělská motocyklová závodnice Elena Rosellová se stane po téměř osmi letech první ženou, která se představí v závodě mistrovství světa. V sobotní Grand Prix Nizozemska pojede ve třídě Moto2, která navazuje na dřívější dvěstěpadesátky. Pětadvacetiletá jezdkyně zaskočí za zraněného krajana Juliána Simóna.

Foto: archiv

Španělská motocyklová závodnice Elena Rosellová

Článek

Rosellová v této sezóně startuje ve španělském šampionátu v kategorii Stock Extreme a v průběžném pořadí jí patří jedenáctá pozice.

"Je to příležitost, na kterou jsem čekala od té doby, co jsem začala závodit na motorce. Vážím si důvěry, kterou jsem dostala, a jsem ráda, že budu moct závodit za tým Aspar, jeden nejlepších, který v Moto2 startuje," uvedla Rosellová pro deník Marca.

V závodě MS bude mít šanci navázat na Němku Katju Poensgenovou, která se představila meze světovou elitou naposledy v roce 2003. O dva roky dříve dokázala dokonce ve dvěstěpadesátkách bodovat, když byla v Itálii čtrnáctá. V elitním seriálu startovala i Češka Markéta Janáková, která se v letech 2003 a 2004 zkoušela prosadit ve třídě do 125 ccm.

Reklama

Související témata: