Hlavní obsah

Motokros v Holicích ozdobí souboj Michka s Maďarem Neméthem

HOLICE

Souboj Martina Michka s Maďarem Kornélem Némethem ve třídě MX3-Open ozdobí třetí pokračování mezinárodního mistrovství ČR v motokrosu tuto neděli v Holicích. Michek si vede zatím suverénně a z dosavadních čtyř jízd třikrát vyhrál. Németh má na druhém místě průběžné klasifikace šestibodovou ztrátu.

Foto: archiv

Motokrosař Martin Michek.

Článek

Výbornou výkonnost potvrzuje Michek i v mistrovství světa, kde je zatím na třetím místě. Pravidelné starty v evropském šampionátu svědčí pro změnu Petru Bartošovi. V posledním závodě domácího seriálu v Petrovicích porazil ve druhé jízdě kromě Michka kompletní startovní pole včetně Németha. "Trať v Holicích ale moc rád nemám. Ty skoky a odskoky jsou pěkné rány. Po jedné takové mě ještě od loňska pořád bolí hlava," poznamenal Bartoš.

K favoritům patří i Čepelák

K favoritům patří i obhájce titulu Jiří Čepelák, jenž ale v úvodu sezóny doplácí na špatné starty. "Mým největším soupeřem jsem zatím především já sám. Ale Holice jsou mojí takřka domácí tratí a většinou se mi zde dařilo. Takže věřím v obrat," tvrdí před závodem Čepelák.

Nečekaně otevřený boj o titul je ve třídě MX2. Situaci napomohla v posledním závodě v Petrovicích absence suverénního Francouze Florenta Richiera. Na první místo průběžného pořadí se dostal Josef Kulhavý, Richier je až na osmý se ztrátou 35 bodů. "Ani se mi nechce věřit, že vedu šampionát. Je ale teprve na začátku a veškeré úvahy jsou zatím předčasné. Navíc v Holicích se mi loni moc nedařilo," řekl Kulhavý.

Holice jsou jedním z historických center českého motokrosu. Poprvé se zde závodilo přesně před 60 lety, od roku 1963 se Holice objevily i v kalendáři mistrovství světa. První jízda startuje v neděli ve 13 hodin.

Průběžné pořadí MMČR:
MX3-Open: 1. Michek (Orion Litomyšl/KTM) 95, 2. Németh (Maď./LR Cosmetic/KTM) 89, 3. Čepelák (Osička MX Team/Yamaha) 74, 4. Kadleček (KRTZ IV/Husaberg) 60, 5. Bartoš (Orion Litomyšl/KTM) 58, 6. Michalec (UFO racing team/Honda) 54.
MX2: 1. Kulhavý (KRTZ IV/Suzuki) 85, 2. Šimko (SR/LR Cosmetic/KTM) 74, 3. Špičák (Brumla Racing Team/Kawasaki) 74.

Reklama

Související témata: