Hlavní obsah

Kornfeil byl v tréninku na GP Itálie pátý, debutant Popov desátý

MUGELLO

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil zajel v dnešním odpoledním tréninku kategorie do 125 ccm na Velkou cenu Itálie pátý čas. Debutant v mistrovství světa Miroslav Popov byl v Mugellu desátý. Jediný kompletní trénink královské třídy MotoGP se nevydařil Karlu Abrahamovi, který obsadil poslední místo.

Foto: MPAFoto.com

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil

Článek

Pořadí v prvním tréninku stopětadvacítek uzavíral na 34. pozici i Kornfeil, jenž v Mugellu startuje s výkonnějším strojem Aprilia RSA. Šestnáctiletý Popov byl dopoledne sedmnáctý. Odpolední trénink se jel na mokré trati a závodníci zajížděli pomalejší časy.

Stejný scénář měly i tréninky MotoGP. Abraham byl v prvním tréninku poslední šestnáctý s téměř třísekundovou ztrátou na domácího Marka Simoncelliho. "Dneska to bylo špatné pro všechny, hlavně kvůli odpolednímu dešti. Dopoledne jsme měli problémy s nastavením předku, který mi klouzal, a odpoledne jsme skoro nevyjeli," řekl Abraham v tiskové zprávě.

Odpoledne se na mokru dostala většina jezdců na trať až v závěrečných pěti minutách a pouze pět z nich stačilo zajet časy, na jejichž základě mohli být klasifikováni. Abraham byl mezi neklasifikovanými nejrychlejší, přesto devět sekund za dalším domácím jezdcem Andreou Doviziosem.

"Sucho bylo posledních pět minut tréninku. Ti, co vyjeli včas, ještě stihli něco odjezdit, já jsem byl na trati pár minut. Je to škoda, protože jsme potřebovali vychytat na motorce pár věcí," dodal Abraham.

Reklama

Související témata: