Hlavní obsah

Biaggi v Brně: Znám místa, kde se nejlépe útočí

Od výkonné ředitelky Masarykova okruhu Ullmanové dostal velkorysou nabídku. Když se Max Biaggi při nedělním brněnském závodě MS superbiků zase prosadí na stupně, může si v paddocku nechat zdarma dva týdny zaparkovaný svůj motorhome.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Ital Max Biaggi na brněnském Masarykově okruhu

Článek

Zdá se to být splnitelná podmínka, vždyť od roku 2007, kdy jezdíte superbiky, jste se v Brně pouze v jediné z osmi jízd nevešel na pódium. Čím to je, že vám trať tak sedí?

Je to zvláštní, ale v Brně se mi daří. Mám okruh rád, cítím se na něm silný a za léta, co tu jezdím, už znám přesně místa, kde se nejlépe útočí. Platí to od dob mého angažmá v šampionátu silničních motocyklů a loni jsem tu slavil jubilejní, desátý triumf.

Jako úřadující mistr světa superbiků ztrácíte v pořadí šampionátu 43 bodů na lídra, kterým je Španěl Checa. Cítíte šanci v Brně manko snížit?

Jsme v polovině sezóny a pořád mám dobrou šanci na titul. Chystám se jet dravě a věřím, že moje aprilia bude připravená tak, aby ji soupeři viděli především zezadu.

Před dvěma týdny vám bylo čtyřicet let. Máte pořád ještě dost chuti závodit s výrazně mladšími jezdci?

Závody jsou můj život. Na motorce se cítím pořád mladý a ještě jsem dost rychlý, než abych přemýšlel nad odchodem ze scény. Samozřejmě, někdy je ten kolotoč docela únavný a rád bych měl i víc času na rodinu, ale zatím mě dopředu žene touha vítězit. Ta nezevšední.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články