Hlavní obsah

Rossi oznámil rozchod s Hondou, ve hře je Yamaha

VALENCIE

Nedělní vítězství pětinásobného motocyklového mistra světa Valentina Rossiho v závodě Moto GP ve Valencii bylo zřejmě poslední, které vybojoval na stroji Honda. Nabídku japonského výrobce na další lukrativní smlouvu Ital odmítl.

Článek

"S motocyklem této značky jsem dokázal už vše a je na čase položit si otázku, zda jsem schopen vyhrávat i s jiným strojem. Možná je to bláznivý nápad, ale já mám riskování rád, i proto bývám na dráze nejrychlejší," řekl 24letý staronový mistr světa. Po čtyřech sezónách, v nichž pro Hondu získal tři tituly v královské kubatuře, si tak hledá nového zaměstnavatele.

"Chtěl bych Hondě poděkovat, ale příští rok budu hájit jiné barvy. V posledních dvou letech jsem si s touto značkou zvykl na přesvědčivá vítězství, z 32 Velkých cen jich 20 skončilo mým triumfem, ať už to bylo na vodě, na suchu, na zamilovaných okruzích i na těch pro mne méně oblíbených," oznámil po letošním devátém vítězství, kterým uzavřel parádní sezónu.

Ozvala se i Ducati

Jako první s nabídkou pro Rossiho přispěchala stáj Fortuna Yamaha, její šéf Davide Brivio potvrdil, že Itala ještě v neděli oficiálně oslovil. "Rozhodně jsme Rossiho novinku přivítali a je pro nás velmi lákavá možnost, že by tento motocyklový génius řídil stroj naší značky."

"Do poslední silvestrovské minuty jsem jezdcem Hondy, takže další diskuse jsou v současnosti zbytečné," dodal Rossi, ale neoficiálně mluvil také o nabídce ze strany Ducati. V kuloárech se jeho rozhodnutí označuje za hazard s připomínkou, že se vzdává jasně nejlepšího stroje v seriálu, vždyť i další medailisté konečného pořadí šampionátu, Španěl Gibernau a Ital Biaggi, jezdí na stejném typu čtyřtaktního motocyklu.

Reklama

Související témata: