Hlavní obsah

Čeští plochodrážníci vypadli z MS družstev už ve čtvrtfinále

KING´S LYNN

Pro české plochodrážní jezdce skončilo mistrovství světa družstev ve čtvrtfinále. V pondělním závodě na oválu v britském King's Lynnu se týmu reprezentačního manažera Milana Špinky nepodařilo vyhrát ani jednu rozjížďku a v čtyřčlenné soutěži skončil čtvrtý o jediný bod za třetími Rusy.

Foto: www.unia.leszno.org

Nejúspěšnějším českým jezdcem byl Lukáš Dryml.

Článek

Nejúspěšnějším českým jezdcem byl Lukáš Dryml, který dojel třikrát druhý a vybojoval devět bodů. Nevyhnuly se mu ale ani pády, přičemž jeden z nich jej připravil o bezpečné vedení v šesté rozjížďce, a na zemi skončil i jeho bratr Aleš, který nakonec závod nedokončil. Kapitán týmu po nedávném těžkém zranění stihl přispět jen dvěma body, Tomáš Topinka přidal pět a Filip Šitera čtyři, Matěj Kůs nebodoval.

Ruský celek i bez svých tří nejlepších jezdců společně s druhými Brity postoupil do závodu "poslední šance", přímo do sobotního finále se suverénně kvalifikovali vítězní Poláci, v jejichž středu zářil neporažený nejúspěšnější jezdec večera Krzysztof Kasprzak.

Už v sobotu si finálovou účast zajistili Dánové, o poslední šanci budou ve čtvrtek bojovat Švédové a Australané. Oba závěrečné závody se pojedou v polském Gorzowě.

MS družstev na ploché dráze, druhý čtvrtfinálový závod v King's Lynnu (Británie):
1. Polsko 62 b. (Kasprzak 15, Gollob a Protasiewicz po 13, Kolodziej 11, Hampel 10), 2. Velká Británie 49, 3. Rusko 21, 4. Česko 20 (L. Dryml 9, Topinka 5, Šitera 4, A. Dryml 2, Kůs 0).

Reklama