Hlavní obsah

Gollob je v Polsku hrdinou, ale hrozí mu i basa

PRAHA

Ve chvílích, kdy si posiluje pozici národního hrdiny, zažívá plochodrážník Tomasz Gollob i další trable. „Čeká ho soud,“ píší polská média, ale polskou euforii před sobotním finále mistrovství světa družstev v Gorzowě to v zemi plošině a Gollobovi zaslíbené nemůže přebít.

Článek

Úřadující šampión mezi jednotlivci tým táhl ze semifinále v Británii a teď si může připsat další titul. Takřka souběžně jeho vztah s manželkou Brygidou zaznamenává novou divokou kapitolu. Po jejím dalším obvinění Gollob prý může skončit v base. Až na pět let.

Prokuratura ho obžalovala mimo jiné z falšování podpisů nezbytných k žádostem o úvěr. Na případ upozornila právě Brygida. Opakovaně prý napodobil její podpis. Posudky vyloučily, že by dokumenty podepsala sama. Úvěry, které i díky falešným podpisům Gollob získal, ale splácel. Přesto ho čeká soud. Údajné falšování není jediným případem, kdy měl Gollob potíž se zákonem. V zimě ho soud trestal pokutou 13 500 zlotých (81 000 korun) za daňové podvody, ještě vyšší flastr dostal jeho otec, podle rozsudku Gollobovi tajili skutečné příjmy.

Brygida také dříve tvrdila, že manžel ji samotnou i jejich dceru Wiktorii týral. Bulvár psal, že měl hrozit pistolí. „Spekulovalo se, že Gollob nedojede Grand Prix,“ znělo loni po vypuknutí aféry, ale jezdec vše zvládl. Získal titul jako první Polák po 37 letech. A pak bublina splaskla. Letos v dubnu prokuratura trestní řízení plošináře známého i v ČR v tomto případu zastavila.

Reklama