Hlavní obsah

Pešek by mohl jet v Brně Moto2 na divokou kartu

BRNO

Do hry o divokou kartu pro závod kategorie Moto2 při srpnové brněnské Velké ceně silničních motocyklů se dostal i pětadvacetiletý Lukáš Pešek, přestože má v letošním španělském šampionátu rozpačité výsledky a bodoval tam jen v jediném závodě.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Český jezdec Lukáš Pešek na trati v Brně při volném tréninku třídy Moto2.

Článek

„Měl jsem letos zatím dost smůly i hodně pádů a taky máme dost práce s tím, abychom probudili motor. Možnost vrátit se alespoň na jeden závod do mistrovství světa se může stát tou pozitivní zprávou, na niž už dlouho čekám,“ říká český jezdec, který loni v září předčasně opustil MS, když ho propustila stáj Matteoni a nové angažmá už nesehnal. K závodům se tak vrátil až po osmiměsíční pauze.

Premiéru ve španělském šampionátu nestihl kvůli zranění nohy z testů. „Kvůli tomu jsem měl i dost značný výpadek fyzické kondice a pořád to doháním,“ přiznává Pešek, jenž pak v Aragonu po pádu dojel až třiadvacátý. V Barceloně se už prosadil na 10. místo, jenže teď o víkendu v Albacete sice vyjel třináctou pozici na startu, ale znovu ho zradila technika. „Bez testů se nikam nepohneme. Ten poslední bohužel skončil pádem, utrhla se mi řídítka. Zřejmě vada materiálu, odnesl to hnutý rám a do motoru se dostal štěrk,“ litoval Pešek.

Reklama