Hlavní obsah

Tři čeští motocyklisté dostali divokou kartu pro MS v Brně, Pešek start zvažuje

PRAHA

Tři čeští motocyklisté dostali divokou kartu pro blížící se Velkou cenu České republiky. V závodě mistrovství světa na Masarykově okruhu v Brně by se mohli 14. srpna představit Miroslav Popov, Ladislav Chmelíř a Lukáš Pešek. Momentálně však není jisté, zda Pešek možnost startu mezi světovou elitou využije. Popov a Chmelíř dostali divokou kartu pro třídu do 125 ccm, Pešek pro Moto2.

Foto: www.pesek52.cz

Účast Lukáše Peška na MS v Brně je stále nejistá.

Článek

Pětadvacetiletý Pešek opustil MS v průběhu loňské sezóny poté, co předčasně skončila jeho spolupráce s týmem Matteoni. Letos startuje v barvách německého týmu IAMT ve španělském šampionátu.

Na motocyklu, který zároveň vyvíjí, se mu ale příliš nedaří. Dva ze čtyř závodů nedokončil a v průběžném pořadí mu patří až 21. místo, když bodoval pouze v Barceloně.

Padesát na padesát

"Zatím je to padesát na padesát," řekl Pešek již několikrát ke svému startu v Brně.

Nad nabídkou startovat v domácí Velké ceně váhá vítěz dvou závodů MS ve třídě do 125 ccm ze dvou důvodů. Jeho současný motocykl není konkurenceschopný, účast je navíc náročná finančně.

"Za závod je potřeba zaplatit poplatek třicet tisíc korun, který je nevratný. Jeden víkend v Moto2 může vyjít až na 625 tisíc korun. Kdo tohle zaplatí, může jet," vysvětlil Pešek.

"Nemám bohatého tátu"

Finance se ale momentálně snaží sehnat. "Není mi ale patnáct let a nemám bohatého tátu. Musím si vydělávat peníze a nějak se uživit. Nechci přijet někam, kde bych propálil peníze výfukem a byl zadlužený. Kdybych ale dostal šanci jet za dobry tým v Moto2, byla by to pro mě obrovská výzva a motivace," řekl.

V letošní sezóně startují pravidelně v MS dva Češi. V královské kubatuře MotoGP závodí Karel Abraham, ve stopětadvacítkách jezdí Jakub Kornfeil.

Reklama

Související témata: