Hlavní obsah

Tomíčkův memoriál na rozmoklé dráze vyhrál Pedersen

Trojnásobný mistr světa na ploché dráze Dán Nicki Pedersen se stal vítězem Memoriálu Luboše Tomíčka, jehož průběh výrazně ovlivnilo deštivé počasí. Kvůli nepříznivým podmínkám se program závodu na pražské Markétě protáhl a vinou špatného stavu dráhy se nakonec ani nejelo finále. Nejlepším Čechem byl na šestém místě Josef Franc.

Článek

Jury sice rozhodla, že o prvenství se v dodatkové jízdě utkají nejúspěšnější jezdci základní části závodu Pedersen a Američan Greg Hancock, kteří nasbírali shodně 14 bodů. Nakonec byl ale rovnou vyhlášen vítězem Pedersen díky lepšímu výsledku ve vzájemné jízdě. Oba soupeři se dohodli, že k finále už nenastoupí.

"Domluvili jsme se před poslední jízdou základní části. Řekli jsme si, že kdo vyhraje dvacátou jízdu, ten bude vítěz. Musíme být opatrní, dráha nebyla v pořádku," uvedl Pedersen. "Diváci viděli dvacet jízd, snad byli spokojeni. Jinde by se v takových podmínkách nejelo," dodal. Čtyřiatřicetiletý Dán navázal na svůj triumf z roku 2009.

"Ze začátku nebyla dráha moc dobrá. Pak se sice zlepšila, ale do finále by bylo potřeba dát maximum a to tady nebylo možné," prohlásil Hancock, který vede průběžné pořadí elitního seriálu Grand Prix. Třetí místo obsadil Rus Renat Gafurov.

Memoriál Luboše Tomíčka na ploché dráze v Praze:
1. Pedersen (Dán.), 2. Hancock (USA), 3. Gafurov (Rus.), ...6. Franc (ČR).

Reklama