Hlavní obsah

Rozhodnutí o MS silničních motocyklů v Brně padne za měsíc

Teprve po zveřejnění hospodářského výsledku letošní Grand Prix padne definitivní rozhodnutí, zda se i příští rok na Masarykově okruhu v Brně pojede mistrovství světa silničních motocyklů. Brno přitom v předběžném kalendáři už dostalo termín 26. srpna 2012, o který usilovalo.

Foto: Igor Šefr, ČTK

O GP v Brně se rozhodně do měsíce.

Článek

"Předpokládáme, že bychom měli mít konečná ekonomická čísla z letošní Grand Prix během měsíce. Stále jsme nuceni zvažovat, zda dokážeme uspořádání šampionátu v příštím roce finančně zabezpečit," uvedla v tiskovém prohlášení výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová. Zapsání termínu do kalendáře MS je pouze první nutnou podmínkou k pořádání závodu, neznamená ale definitivní potvrzení.

Konečné rozhodnutí bude závislé i na dojednané podpoře z veřejných zdrojů. Automotodrom Brno získal v letošním roce 20 milionů korun od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Deseti miliony se na Grand Prix podílelo město Brno a osmi miliony Jihomoravský kraj, který v příštím roce počítá s navýšením příspěvku o dva miliony korun.

"S politiky dál jednáme. Stále platí, že výše poplatku (za pořádání MS) se pohybuje mezi šedesáti a sedmdesáti miliony korun v závislosti na měnovém kurzu. Potvrzení výše příspěvků pro příští rok je další klíčovou podmínkou, abychom mohli definitivně rozhodnout, že se mistrovství světa uskuteční," dodala Ulmanová.

Vedení automotodromu nyní dojednává kontrakty i s promotéry dalších šampionátů, které by se na Masarykově okruhu mohly jet v příští sezoně. "V tuto chvíli můžeme říci, že se v Brně uskuteční světový šampionát superbiků. Z finančních důvodů vypustíme mistrovství světa cestovních vozů WTCC," uvedla Ulmanová.

Definitivní podoba kalendáře Masarykova okruhu na příští rok bude známa na přelomu října a listopadu.

Reklama

Související témata: