Hlavní obsah

Rossi podepsal smlouvu s Yamahou

PAŘÍŽ

Je rozhodnuto. Pětinásobný šampión v závodech silničních motocyklů Valentino Rossi podepsal dvouletou smlouvu s firmou Yamaha a po třech letech u Hondy tak mění angažmá. Nicméně s Hondou má ještě platnou smlouvu, a proto se v barvách nové stáje objeví nejdříve 1. února příštího roku.

Článek

Okolnosti jeho kontraktu u Yamahy zůstaly utajeny, ale podle neoficiálních zpráv má italský jezdec zaručený plat 12 miliónů dolarů ročně. Rossi si prý rovněž vymohl článek, který jej opravňuje po roce odejít, pokud by měl se stroji této japonské značky problémy.

Spolu s Checou

V týmu Fortuna vystřídá svého krajana Marka Melandriho, který bude dál sedlat yamahu, ale v konkurenční stáji Gauloises. Novým týmovým kolegou Rossiho bude Španěl Carlos Checa. Spolu s Rossim by od Hondy měli ke konkurenci odejít i technici v čele s Jeremym Burgessem.

Rossi získal místo u Hondy v roce 2000, poté co vybojoval světový titul v kubatuře do 250 ccm. V následujícím roce dominoval i královské třídě do 500 ccm a na jeho suverénních výkonech nic nezměnil ani přechod na silnější stroje v rámci nově zavedené kategorie MotoGP. Celkem pro Hondu vybojoval tři mistrovské tituly.

Reklama

Související témata: