Hlavní obsah

Freestyle v Ostravě ovládl Bizouard, Podmol nedokončil

OSTRAVA

Prvenství v devátém závodě mistrovství světa v halovém freestyle motokrosu si dnes v Ostravě vyskákal francouzský jezdec Remi Bizouard. Třetí místo obsadil Petr Pilát, obhájce titulu Libor Podmol měl v závěru finálové jízdy menší kolizi a po nárazu do zátarasu jízdu kvůli zranění prstu nedokončil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Francouz Remi Bizouard

Článek

Bez pádů už by to v Ostravě při freestylu snad ani nešlo. Místní rodák Podmol měl první nehodu už v dopoledním tréninku při nácviku tandemového salta vzad s mladším bratrem Filipem a avizovaná premiéra tohoto triku v párovém provedení se proto nekonala.

Smůla se však úřadujícího šampiona nepustila ani v závodě. Podmol v závěru své finálové sestavy ztratil po underflipu rovnováhu a vyjel z trati mezi zátarasy a reklamní panely. Rozříznutý prst na levé ruce mu nedovolil pokračovat.

"Ten dopolední pád s bráchou mě trochu rozhodil. Dívat se na mámu, jak se při tom tváří, to byla velká rána," řekl Podmol. "Jízda byla docela fajn. Ale pak jsem udělal takový ten můj signaturní underflip, nedopadl jsem úplně rovně a hodilo mě to do boku. Trefil jsem reklamní bannery a ty mi rozřízly prst," dodal Podmol.

Na osm tisíc diváků zkamenělo už v kvalifikaci při nepovedeném backflipu Francouze Davida Rinalda, který v závěrečném skoku své kvalifikační jízdy nestihl dotočit salto vzad, přední částí motocyklu zavadil o vrchol dopadové muldy a krkolomně se po hlavě skutálel dolů. Chvíli zůstal nehybně ležet, ale přibližně po pětiminutovém ošetření se nakonec postavil a možná za nejbouřlivějšího aplausu celého večera opustil arénu po svých.

Vzestup formy potvrdil Pilát, který se v letošní sérii teprve podruhé probojoval do finálové šestice. "Jsem strašně moc rád. Minule v Rize jsem skončil čtvrtý, teď to vyšlo do trojky. Dneska nenacházím negativa. Freestyle je stále těžší a vyrovnanější, strašně se posouvá dopředu, proto jsem opravdu spokojený," řekl Pilát.

Brilantní a technicky nejčistší jízdu v Ostravě předvedl dvojnásobný mistr světa Bizouard a ze své ztráty na vedoucího muže MS Chilana Villegase ukrojil dva body. Do konce seriálu zbývají tři závody.

Devátý závod MS v halovém freestyle motokrosu v Ostravě:
1. Bizouard (Fr.) 427 bodů, 2. Villegas (Chile) 417, 3. Pilát (ČR) 395, 4. Izzo (Fr.) 376, 5. Miralles (Šp.) 374, 6. Podmol, ...Lysáček a Máca (všichni ČR) nepostoupili z kvalifikace.
Průběžné pořadí po 9. závodě: 1. Villegas 156, 2. Bizouard 135, 3. Miralles 124, 4. Podmol 99.

Reklama

Související témata: