Hlavní obsah

Freestyloví motokrosaři se představí v Praze naposledy

Rozlučku ve velkém stylu plánují na tuto sobotu pořadatelé exhibice ve freestyle motokrosu - Gladiator Games 2011. V libeňské O2 areně se tato show představí podvanácté a naposledy. Své kousky v Praze předvedou elitní domácí freestyle motokrosaři v čele s Liborem Podmolem, Petrem Pilátem nebo uzdraveným Petrem Kuchařem, ale také dvojnásobný mistr světa Remi Bizouard z Francie.

Foto: GSMA

Freestyle motokros

Článek

"Za dvanáct let jsme dostali Prahu na světovou mapu freestyle motokrosu, ale v nejlepším se má přestat," uvedl hlavní pořadatel Marek Rejman. Dalším důvodem, proč se rozhodl akci ukončit, je složitá ekonomická situace v České republice i ve světě.

"Dostali jsme se do stavu, kdy se z toho stala špičková akce s velkým zázemím. V této ekonomické situaci není možné, aby se ještě zvedla. A já to nechci dělat hůře, než jsme ji dělali doposud," řekl Rejman na dnešní tiskové konferenci. "Gladiátoři usnou a třeba se někdy v budoucnosti probudí," nechal si přece jen pootevřená zadní vrátka.

V akci se představí dvanáct motokrosařů, pro které bude připraven skok dlouhý rekordních 32 metrů. Rejman věří, že se Gladiators Games vrátí do začátků, kdy si jezdci i fanoušci exhibice maximálně užívali. "V poslední době mám pocit, že se s FMX stala trochu masovka. Lidi ani netuší, co všechno musí kluci udělat, aby předvedli své skoky. V Americe někdo skočí double backflip a lidi ani netleskají," řekl Rejman.

Velká pozornost bude upřena ke Kuchařovi, který se podílel na vzniku akce. Legenda českého freestyle motokrosu se za motocyklem na velké show představí po roce, během kterého úspěšně bojovala s rakovinou. "Jsem u toho od první akce a teď jsem z toho trochu vykulenej. Jsem ale hrozně šťastný, že jsem mohl být na začátku i na konci této tour. A že jsem schopný to odskákat. Je to pro mě výjimečné, chci si to užít," uvedl Kuchař.

Vedle "klasických" skoků se mohou diváci těšit na skoky na sněžných skútrech i na skok autem, které bude řídit Rejman. Show s autem prý vznikla před lety z "hecu". "Půjdeme do toho prakticky načisto. Máme totiž k dispozici jen jedno auto a nemůžeme s ním trénovat. Snad to ale dáme," řekl Rejman s úsměvem. V realizaci nápadu mu pomáhá freestyle motokrosař Zdeněk Fusek.

Reklama