Hlavní obsah

VIDEO: Gladiátoři se loučili, Murray se tentokrát při divočině nerozsekal

Obávaný skok se vydařil. Scott Murray se dvakrát otočil s motorkou ve vzduchu. Double backflip, kousek, který zvládli podle dostupných pramenů jen čtyři odvážlivci, ozdobil dvanáctý ročník Gladiator Games, show freestylových motokrosařů v pražské aréně.

Foto: Sport.cz

Double backflip Scotta Murrayho v Praze.

Článek

Američanův kousek byl jedním z těch, který ozdobil loučení metropole s akcí, která léta táhla tisíce fandů. Tečka za ní byla skvostná. Nejprve backflip na sněžném skútru v podání bratrů Moorových. Pak Murray na pražském rekordním, 32 metrů dlouhém skoku, a nakonec pokus s obyčejným vozem fiat z uzoučkého nájezdu na dopad. V autě byl i sám organizátor akce Marek Rejman, který tak za ní udělal symbolickou tečku.

Ale to hlavní bylo už před tím. Soutěžní část vyhrál domácí Petr Pilát, po úspěšném boji s rakovinou se předvedl i Petr Kuchař. Murray pak jako první na území Prahy předvedl divočinu, při které se děsivě před dvěma lety rozsekal v Ostravě.Dopad mu organizátoři změkčili, sám byl pořádně vycpaný pro případ karambolu, ale vše dobře dopadlo. Zdálo se, že nevyletěl tak hrozivě vysoko, jako při jiných obdobných pokusech a s velkou jistotou přistál a mohl se objímat s již připravenou a šťastnou  partnerkou.

Reklama