Hlavní obsah

MS silničních motocyklů pojede mladík Popov i český tým FGR

PRAHA

V letošním ročníku mistrovství světa silničních motocyklů by měli startovat tři čeští jezdci a také tým FGR z Ústí nad Orlicí. V nově vytvořené kategorii Moto3 se představí nejen Jakub Kornfeil, ale také Miroslav Popov, který loni absolvoval už tři závody třídy do 125 ccm a bodoval díky třináctému místu ve Velké ceně San Marina.

Foto: Právo

Jakub Kornfeil při Velké ceně Německa.

Článek

Šestnáctiletý Popov by měl jezdit v italském týmu Phonica Racing. "Z kraje týdne jsme měli jednání v Praze. Dopracovali jsme se k dohodě, ale nic není oficiálně podepsané. Měli jsme hodně věcí na řešení, přes pět hodin," řekl závodníků otec Miroslav Popov starší.

V barvách týmu FGR bude závodit Nizozemec Jasper Iwema. "V roce, kdy všichni začínají z bodu nula, si samozřejmě budeme chtít sáhnout na body i my," uvedl na svém webu tým, který se v minulosti třikrát kvalifikoval do Velké ceny v Brně v letech 2007, 2009 a 2010.

Třiadvacetiletý Iwema startoval v MS v uplynulých třech sezonách ve třídě do 125 ccm, kterou od letoška nahradí Moto3. Nejlépe si vedl v roce 2010, kdy skončil celkově šestnáctý a v Brně zajel své dosavadní maximum v podobě osmého místa.

Druhá sezóna v elitní MotoGP čeká Karla Abrahama.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články