Hlavní obsah

Abraham bude na Setkání mistrů v Brně opět jen mezi diváky

Elita předních českých motocyklových i automobilových závodníků z různých disciplín se v sobotu v Brně představí v tradičním motokárovém závodě Setkání mistrů. Na akci přijede i jediný český závodník ze seriálu MotoGP Karel Abraham, který ale stejně jako loni bude pouze mezi diváky.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Motocyklového závodníka Karla Abrahama zase provázela smůla.

Článek

Brno 20. ledna (ČTK) - Před rokem mu stáj Ducati kvůli blížícím se testům start nepovolila. "Tentokrát musím ještě v sobotu odpoledne do školy, chybí mi tři zkoušky a sezona se blíží. Proto se přijdu pouze podívat mezi kamarády, celý den ale na akci strávit nemůžu," řekl ČTK Abraham, který byl před třemi lety na Setkání mistrů členem vítězné posádky.

Ve startovní listině jsou okruhoví a rallyeoví jezdci, vrchaři, autokrosaři i motocyklisté. Po doléčení zranění zasáhne do závodů i freestylový jezdec Petr Kuchař. "Počítáme s dvaatřiceti jezdci, které rozdělíme do čtyřčlenných týmů. Letošní novinkou bude i závod na čas na simulátoru s tratí Masarykova okruhu," řekl pořadatel akce a automobilový závodník Robert Šenkýř, který loni s Lukášem Vrečkou, Michalem Fillou a Danem Suchým tvořil vítězný tým.

Reklama