Hlavní obsah

Plošinář Klatovský přijde kvůli zlomenině o mistrovství světa

PRAHA

V současnosti nejúspěšnější český jezdec na ledové ploché dráze Antonín Klatovský přijde kvůli zlomenině klíční kosti o start v mistrovství světa, které začne v sobotu. Zranění si přivodil v prosinci na soustředění ve Švédsku.

Článek

"I když lékaři dělali, co mohli, tak to optimálně nesrůstalo. Již koncem minulého týdne jsem věděl, že je asi zle, a teď se to potvrdilo. Je to škoda, motorky jsou připraveny, ale zatím musejí zůstat v garáži. Uvidím, jestli stihnu koncem února družstva, ale zcela určitě vrcholem sezony pro mě bude mistrovství Evropy v Assenu na začátku března," řekl spolupracovníkovi ČTK Klatovský, který od roku 2001 nechyběl v žádném finálovém seriálu MS. Loni dovedl národní tým k bronzové medaili v mistrovství světa družstev.

Šampionát jednotlivců startuje v sobotu v St. Johannu v Rakousku, polském Sanoku a Luchovicích v Rusku. Celkem 48 jezdců bude bojovat o čtrnáct přímých postupových míst do osmi finálových závodů, které začnou příští týden v Krasnogorsku. Mistr světa bude znám 1. dubna ve švédské Uppsale.

Česká reprezentace vysílá do boje šest jezdců. Největší naděje vkládá do mladšího z bratrů Klatovských Jana, který pojede v Sanoku spolu s Petrem Klauzem. Pod Alpami se představí Lukáš Volejník a Lukáš Hutla, i ze St. Johannu vzejde pětice postupujících. Zbývající čtyři jezdce určí závod v Luchovicích, kde se o postup v kvalitní konkurenci poperou i Jan Pecina a Radek Hutla.

Největším favoritem MS je Rus Nikolaj Krasnikov, který od roku 2005 sbírá jeden titul za druhým a může získat již osmý individuální triumf. Kvalifikační boje ho čekají v Sanoku.

Reklama

Související témata: