Hlavní obsah

Brno loni uspořádalo třetí nejlepší závod MS silničních motocyklů

Třetí nejlepší Grand Prix silničních motocyklů z 18 podniků loňského světového šampionátu se uskutečnila na Masarykově okruhu v Brně. Pořadí určilo hlasování členů závodních týmů, jezdců, mechaniků a tiskových delegátů, kteří pravidelně od roku 1976 udělují ceny "IRTA Best Grand Prix". Prvenství v anketě získal italský okruh v Mugellu před Valencií.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Karel Abraham s motocyklem Ducati při kvalifikaci třídy MotoGP na brněnském okruhu.

Článek

Mugello získávalo body i díky položení nového povrchu tratě a zázemí, které prošlo kompletní rekonstrukcí. Masarykův okruh si získal trofej IRTA třikrát, naposledy v roce 2007.

"I třetí místo je pro nás velké povzbuzení. Našimi soupeři jsou totiž také zcela nové okruhy nebo tratě po kompletních rekonstrukcích," uvedla v tiskové zprávě výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Obliba Masarykova okruhu je podle ní dána částečně tratí samou, jejím umístěním v lesích i zajímavým okolím. "Týmy vědí, že v Brně budou mít všechno dokonale připraveno. Důvěřují nám natolik, že před naším závodem bez starostí odjíždějí na krátkou letní dovolenou," dodala Ulmanová.

Mugello zvítězilo v historii ankety už popáté. O pomyslné druhé místo se s třemi prvenstvími dělí Brno a španělské okruhy v Barceloně a Valencii.

Reklama

Související témata: