Hlavní obsah

Motocyklista Abraham zajel i v třetím dnu testování dvanáctý čas

SEPANG

Motocyklový jezdec Karel Abraham obsadil i v třetím dnu oficiálního testování před novou sezonou mistrovství světa kategorie MotoGP dvanáctý čas. Na okruhu v Sepangu si však opět vylepšil maximum, tentokrát o tři desetiny sekundy. A to i přesto, že se podle informací webu motogp.com brněnský pilot na ducati stejně jako řada dalších jezdců věnoval zejména testování pneumatik.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Motocyklový závodník Karel Abraham

Článek

Stejně jako ve středu byl v Malajsii nejrychlejší úřadující světový šampion Casey Stoner z Austrálie, který se jako jediný dostal pod hranici dvou minut. Časem 1:59,607 vytvořil nový neoficiální rekord okruhu, k čemuž mu pomohla skutečnost, že jezdci v královské kubatuře nově usedají na motocykly s objemem 1000 ccm. Za továrním jezdcem Hondy zaostal Abraham o 2,611 sekundy.

"Dneska to nestálo za nic. Ráno jsme se sice rozjeli na dobrý čas, ale potom jsme začali mít staré známé problémy. Motorka klouže, jede ve smyku a nemůžu s ní rychle vyjet ze zatáčky," uvedl Abraham v tiskové zprávě týmu AB Cardion Motoracing.

Před koncem testování se mu přesto podařilo se zlepšit. "Dokázali jsme zajet dobrý čas a hlavně jsem ho jezdil stabilně. Jenže začalo pršet, takže víc jsme nestihli. Vypadá to jako optimistický závěr, ale mám strach, jak to bude při dalších testech," přiznal Abraham. "Už několikrát se nám stalo, že jsme našli nějaké dobré řešení, které fungovalo jen chvíli," uvedl.

Testování v Sepangu dnešními jízdami skončilo, další se uskuteční na stejném okruhu od 28. února. "Máme před sebou tři týdny čekání, po kterých teprve zjistíme, jestli jsme našli dobrou cestu," uvedl mechanik týmu Martin Havlíček, podle které by měl být Abraham v Malajsii schopen jezdit časy na hranici 2:01,500. Kdyby se mu to podařilo dnes, byl by desátý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články