Hlavní obsah

Šampión MotoGP Lorenzo se kvůli řidičáku učí jezdit pomalu

PRAHA

Trojnásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů Jorge Lorenzo se v těchto dnech učí jezdit pomalu. Není divu, s průměrnými rychlostmi výrazně přes 150 kilometrů v hodině, na které je zvyklý ze závodů, by v autoškole při snaze získat řidičák na motocykl nepochodil. Teoretickou zkoušku složil čtyřiadvacetiletý Španěl už před několika týdny, teď se v Barceloně po návratu z testování v Malajsii připravuje na praktickou část.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Jorge Lorenzo při testech v Malajsii.

Článek

"V osmnácti jsem si udělal řidičák na auto a doteď jsem neměl důvod mít papíry na motorku, protože i bez nich může člověk závodit," řekl na webu MotoGP Lorenzo, který v mistrovství světa startuje od patnácti let. "Teď už se mi ale zachtělo jezdit na motorce i mimo závodní trať a ve městě, tak jsem se do toho pustil," dodal.

Při jízdách s učitelem v běžném silničním provozu si musí dávat pozor třeba na dávání blinkru, hlavně ale není zvyklý si hlídat rychlost. "Vždyť já doteď nikdy nezkusil jet na motorce pomalu. Budu si muset dát pozor, abych nepropadl," doplnil se smíchem Lorenzo, mistr světa ze třídy do 250 ccm z let 2006 a 2007 a předloňský šampión MotoGP.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články