Hlavní obsah

Češi plochodrážníci vydřeli světový bronz

Karel FeltPrávo

Bratři Jan a Antonín Klatovští o víkendu vybojovali na světovém šampionátu družstev na ledové ploché dráze v Togliatti bronzové medaile. Zopakovali tak umístění z loňského roku. Titul obhájili Rusové Nikolaj Krasnikov, Dmitrij Chomicevič, Danil Ivanov.

Foto: pro Sport.cz Aleš Suchánek

Ilustrační foto.

Článek

„Na šampionát jsme málem vůbec neodjeli. Na start nebyly peníze, od federace jsme potřebnou částku nedostali. Dík tak patří našim kamarádům a několika sponzorům, kteří se na nás doslova složili, takže jsme v úterý mohli do Togliatti odjet,“ popsali bratři nepříjemnou situaci.

Rusové už v sobotu nenechali nikoho na pochybách, že titul nepustí. Češi bojovali s Rakušany a Finy o dvě zbývající medaile. Zatímco v sobotu oba bratři získali po deseti bodech a byli tak dva body od stříbra, v neděli Rakušané Zorn, Simon a Letiner přitlačili a upevnili si druhou příčku. Češi však odolali útokům nebezpečných Finů.

„Tahle medaile je cennější, než loňský bronz. Letos to bylo mnohem těžší, protože se sjela mnohem silnější konkurence. Bojovalo se doslova o každý bodík. Museli jsme se rvát až do poslední rozjížďky s Nizozemskem. O to větší mám radost,“ říkal do telefonu Jan Klatovský.

„V extrémních podmínkách vždycky hodně záleží na technice. Ta nám držela výborně po oba dny. Jeli jsme s bráchou jako tým, on byl lepší na rozbitém ledu, já na hladkém, takže jsme se perfektně doplňovali“ dodal Antonín Klatovský. Náhradník Pecina se na dráhu nedostal.

Výsledky MS:
1. Rusko (Krasnikov, Chomicevič, Danilov) 59, 2. Rakousko (Zorn, Simon, Leitner) 44, 3. Česko (J. a A. Klatovští, Pecina) 37.

Reklama

Související témata: