Hlavní obsah

Huleše vykázali z mistrovství světa

kez, PrávoSport.cz

V příští sezóně mistrovství světa silničních motocyklů bude česká sestava o jednoho závodníka chudší. Jezdec stáje Elit Grand Prix Jaroslav Huleš totiž v pondělí nedostal od pořadatelů šampionátu souhlas s účastí.

Foto: www.yamaha-kurz.com

Jaroslav Huleš bude v příštím ročníku MS silničních motocyklů zřejmě chybět.

Článek

Proti rozhodnutí organizátorů není odvolání. Nepříjemný verdikt obdržela Hulešova stáj Elit Grand Prix v pondělí ráno mailem bez konkrétnějšího vysvětlení, proč pořadatelé devětadvacetiletého nejzkušenějšího domácího silničáře nechtějí.

Promotér MS neudělil Hulešovi souhlas pro nejslabší kubaturu, ve vyšší třídě by jeho startu asi nic nebránilo. Ze strany vedení tak jde zřejmě o opatření, aby třída 'malorážek' byla otevřená především mladým začínajícím jezdcům.

Tuto možnost připustil i sám Huleš v prohlášení zaslaném Právu. "Je to zřejmě proto, že v příští sezóně by ve stopětadvacítkách měl být zaveden limit pětadvacet let," řekl.

Poslední nadějí MS superbiků

Huleš se v seriálu MS pohybuje od roku 1996, v uplynulých dvou sezónách startoval v kubatuře do 250 ccm, v nadcházejícím ročníku se měl vrátit do stopětadvacítek. "Je škoda, že Jarda nepojede, neboť jsme byli přesvědčeni, že by mohl být v popředí startovního pole," citovala ČTK manažera stáje Daniela Eppa.

Momentálně Huleš netuší, co bude příští rok dělat. "Veškerou energii jsem vložil do práce s týmem Elit. Tento týden jsme měli odjet na soustředění a začít přípravu plánů na příští sezónu," prohlásil zklamaně.

Pro start v silnější kubatuře silničářského šampionátu nemá Huleš motocykl a poslední naděje tak upírá k MS superbiků, kde by o něj snad mohl být zájem.

Na volné místo zřejmě Pešek

Vedení mistrovství světa potvrdilo jako jezdce českého týmu pouze sedmnáctiletého Švýcara Thomase Lüthiho. "To rozhodnutí je překvapivé, ale nemůžeme s ním nic dělat," uvedl v prohlášení Epp. Stáj už usilovně hledá druhého jezdce, podle všeho je nejpravděpodobnější angažování Lukáše Peška.

Huleš začal loňskou sezónu v týmu Yamaha Kurz, před Velkou cenou Itálie si ale zlomil ruku a po delší pauze jej ve stáji nahradil právě Lukáš Pešek.

Písecký rodák se však stihl do seriálu ještě vrátit, před Velkou cenou Brazílie jej v polovině září angažovala právě stáj Elit, která se vzdala služeb Jakuba Smrže. Minulou sezónu Huleš zakončil s deseti body na pětadvacátém místě, nejlépe zajel Velkou cenu Austrálie, kde skončil osmý.

Reklama