Hlavní obsah

Prestižní seriál zažívá další změny. Praha střídá vlajkovou loď, a to hned dvojitou porcí závodů

Praha

Razantní změny v kalendáři prestižních závodů pokračují. Po zrušení některých podniků podoba začínající plochodrážní sezony dostává novou konkrétnější podobu a významnou roli v tom sehrává česká metropole. Seriál Grand prix začne podle aktuálního rozpisu právě v Praze. Na stadionu Markéta se ovšem nepojede 5. června, jak bylo původně stanoveno, ale s ohledem na pandemickou situaci až v červenci, a to hned dvakrát - šestnáctého a sedmnáctého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Pražský závod se tak dostal termínově na pozici, která původně patřila vlajkové lodi seriálu - Cardiffu. Tam byl závod už zcela zrušen stejně jako další díly původně plánované na jarní měsíce do Itálie a Německa.

„Je to pro nás výhodnější, snad už u nás bude situace s koronavirem lepší a umožní alespoň částečné naplnění kapacity hledišti," říká Petr Ondrašík z pořádajícího AK Markéta.

Praha tak bude s největší pravděpodobností prvním pořadatelem závodů GP v tomto roce. Další podnik, který se měl na zatím neurčeném místě jet 19. června byl totiž podle oznámení promotéra BSI také přesunut na pozdější termín. V druhé půlce roku se mají uskutečnit i další Grand prix, BSI stále věří, že právě i za pomoci zdvojených závodů se povede odjet všech původně plánovaných jedenáct dílů seriálu.

Foto: Sport.cz

Stadion na pražské Markétě po loňské rekonstrukci s novou plochou uvnitř oválu.

Podobnými kroky se situace řešila i loni. Na čtyřech místech - v Praze a pak v Polsku - se uskutečnilo nakonec osm závodů, které rozhodly o tom, že šampionem se stal Polák Bartosz Zmarzlik před Britem Taiem Woffindenem. Pražský závod se loni přesunul až na září, kapacita hlediště byla omezena na polovinu.

Kolik bude vpuštěno diváků na pražský stadion letos, zatím není jasné. V Česku fanoušci na sportovní soutěže mají vstup zatím stále zakázaný. Lze ale čekat rozvolnění.

Za vstupenky prodané až do zastavení předprodeje v únoru se budou vracet peníze, nová distribuce lístků se má rozjet v červnu. Dalšími místy v termínovém kalendáři GP pro letošek jsou zatím Varšava, Vratislava, Malilla, Toljati, Vojens a Toruň.

Zůstává otázkou, kdy se rozjede sezona domácích závodů. Na dnešek do Prahy původně plánovaný závod první ligy byl nakonec zrušen, protože pořadatelé byli na poslední chvíli postaveni před nutnost PCR testování všech účastníků, což nebylo možné zajistit.

Reklama

Související témata: