Hlavní obsah

Huleš pojede superbiky v Německu

Nejlepší český motocyklista uplynulých let Jaroslav Huleš bude startovat v mezinárodním mistrovství Německa. Ve třídě superbike bude hájit barvy týmu Kawasaki Deutschland. Skončily tak týdny nejistoty, ve kterých Huleš neměl jasno o tom, v jaké soutěži a s čím bude v letošní sezóně závodit. Navíc existuje i možnost, že by se představil v klasickém seriálu mistrovství světa.

Foto: www.yamaha-kurz.com

Jaroslav Huleš

Článek

"Ve smlouvě mám klauzuli, že když se do konce měsíce dohodnu s někým na účasti pro mistrovství světa, mohu tuto smlouvu jednostranně vypovědět," řekl ČTK Huleš. "Je však pravda, že už je dost pozdě," uznal.

Reálněji vypadá, že Huleš pojede německé mistrovství na superbiku. "Uvidíme, jaké to bude. S takhle těžkou motorkou jsem ještě nikdy nezávodil," přemýšlel. I proto se po dohodě s vedením týmu rozhodl, že zatím nebude zkoušet štěstí v MS této disciplíny.

"Oni by chtěli, ale já si myslím, že na to je ještě čas. Musím si to nejprve vyzkoušet a pak se uvidí. Jestli vstoupím do mistrovství světa v devětadvaceti nebo třiceti, je jedno," podotkl Huleš.

Poprvé se na kawasaki posadí pravděpodobně až v březnu, neboť superbiková sezona začíná o dva měsíce později. Ani tak Huleš momentálně nelenoší. "Musím se na vše dobře fyzicky připravit. Čekají mě dva závody v jeden den, což je pro mě také novinka," dodal.

Reklama