Hlavní obsah

Tragédie. Mladý motocyklista zemřel při pokusu o světový rekord

Hrozivá scéna se odehrála v Moses Lake ve Washingtonu, kde se osmadvacetiletý motocyklový kaskadér Alex Harvill pokusil překonat světový rekord ve skoku. Při dopadu na hliněný val se vymrštil přes řídítka a na následky způsobených zranění zemřel. Článek obsahuje video, které událost zachycuje.

Foto: @TheSAnews, Twitter

Motocyklový kaskadér Alex Harvill

Článek

Obrovská tragédie se stala na mezinárodním letišti Grant County při pokusu o překonání světového rekordu ve skoku z 29. března 2008, kdy si nejdelší skok na motocyklu připsal Australan Robbie Maddison.

Motocyklový kaskadér Alex Harvill už jeden světový rekord vlastnil, když v roce 2013 skočil na hliněných rampách skok dlouhý téměř 91 metrů. Nyní toužil získat druhý zápis v knize rekordů.

Bohužel, skok z rampy nebyl dostatečně dlouhý a záběry ukazují, že dopadl přesně na hranu hliněného valu. Motorka ho vymrštila a při pádu si způsobil zranění neslučitelná se životem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alex Harvill (@ah352)

Podle místních zpráv byla na místě tragédie přítomna Harvillova žena s oběma malými syny, z nichž jeden se narodil pouhý měsíc před smrtí otce.

Reklama