Hlavní obsah

Motocyklista Salač mění v MS tým, o víkendu v Assenu startovat nebude

Jediný český účastník mistrovství světa silničních motocyklů Filip Salač skončil v týmu Snipers a vrací se do stáje PrüstelGP. O víkendu ve Velké ceně Nizozemska jezdec třídy Moto3 startovat nebude a do šampionátu se opět zapojí až na začátku srpna na Red Bull Ringu v Rakousku.

Foto: Team Snipers, ČTK

Filip Salač na Sachsenringu vyhrál kvalifikaci ve třídě Moto3.

Článek

"Poslední období bylo pro mě demotivující. Potřebuji změnu a nový impuls, proto jsme se se současným týmem oboustranně domluvili na ukončení smlouvy," uvedl Salač v tiskové zprávě.

Devatenáctiletý závodník hájil barvy týmu Rivacold Snipers druhý rok a letos v květnu se v Le Mans poprvé v MS prosadil na stupně vítězů, když dojel druhý. Minulý týden na Sachsenringu prvně v kariéře vyhrál kvalifikaci, hlavní závod ale poté po technických problémech nedokončil. V průběžném pořadí seriálu je třináctý.

Foto: Team Snipers, ČTK

Český závodník třídy Moto3 Filip Salač obsadil v závodě osmnácté místo.

"Českému jezdci jsme vděčni za výsledky a emoce, které jsme spolu během dvou sezon zažili. Filipovi přejeme skvělou budoucnost v jeho kariéře," uvedl majitel týmu Snipers Mirko Cecchini. "Určitě se nerozcházíme ve zlém. Byly to skvělé zážitky a výborná zkušenost, život jde dál," řekl Salač a poděkoval týmu za spolupráci.

Rodák z Mladé Boleslavi vynechá víkendovou Velkou cenu v Assenu a do šampionátu se opět zapojí po letní měsíční přestávce na začátku srpna v Rakousku. "Nejdu do neznáma. Vracím se k týmu se stejnou a odzkoušenou "crew", s jakou jsem jezdil v roce 2019 svoji první sezónu v Moto3. A já mám za sebou další dva roky zkušeností. Hodně jsem uvažoval a věřím, že právě tohle je pro mě správný krok, nová motivace, kterou teď potřebuji," uvedl Salač.

V týmu PrüstelGP český jezdec nahradí svého kamaráda Jasona Dupasquiera ze Švýcarska, který na konci května tragicky zemřel po pádu v kvalifikaci na Velkou cenu Itálie v Mugellu. "Po několika smutných týdnech našeho týmu se těšíme na další spolupráci s Filipem Salačem, která začne prvním závodem v Rakousku a potrvá až do konce sezony," uvedl šéf týmu Florian Prüstel, který si uvědomuje, že závodit místo kamaráda nebude pro Salače jednoduché. "Myslíme si, že Filip je zkušený jezdec a na KTM se dokáže adaptovat opravdu rychle. Určitě to zvládne," dodal Prüstel a poukázal na skutečnost, že si Salač bude muset zvyknout i na nový motocykl. Letos jezdil na hondě.

Reklama

Související témata: