Hlavní obsah

Huleš pojede MS endurance

PRAHA

Motocyklista Jaroslav Huleš opět změnil plány pro letošní sezónu. Poté, co přišel o možnost startovat v MS silničních motocyklů, se zdálo, že odjede německý šampionát superbiků. I tato varianta ale nakonec padla a Huleš podepsal smlouvu s týmem WRT Honda Austria, v jehož barvách absolvuje seriál vytrvalostních závodů MS endurance.

Foto: www.yamaha-kurz.com

Jaroslav Huleš na yamaze při Velké ceně Španělska v Jerezu.

Článek

Zrušit plánovaný start v německém šampionátu Hulešovi umožňovala dohoda s týmem Kawasaki Deutschland. "Do konce ledna jsme mohl od smlouvy odstoupit, pokud bych dostal nabídku pro mistrovství světa, což se nakonec stalo," uvedl Huleš.

Pro závody endurance jej zlákalo zejména zázemí rakouské stáje. "Měli bychom mít k dispozici nejlepší materiál od Hondy, který je možné získat," podotkl Huleš, který bude v týmu s Erwinem Wildingem a Karlem Truchsessem.

Ve vytrvalostních závodech, které jsou vypsané na stanovený počet kilometrů či na šest, osm, ale i čtyřiadvacet hodin, se jezdci za řidítky motocyklů střídají.

První seznámení s novým strojem by měl absolvovat na přelomu února a března, kdy tým plánuje tréninky na španělském okruhu Vallelunga. První závod sedmidílného seriálu se uskuteční v dubnu v Assenu.

O čtrnáct dnů později by se měl představit i v Číně, kam endurance premiérově zavítá. Na rozdíl od minulého roku však do seriálu nebylo zařazeno klání v Brně.

Reklama