Hlavní obsah

Hanika byl v trénincích na závody MS superbiků v Mostu devátý a sedmý

Karel Hanika obsadil v dnešních trénincích na víkendové závody mistrovství světa superbiků v Mostu deváté a sedmé místo. Český jezdec přitom v šampionátu stabilně nestartuje, pro domácí závod dostal divokou kartu.

Foto: Profimedia.cz

Karel Hanika na archivním snímku

Článek

Pětadvacetiletý Hanika, někdejší účastník MS silničních motocyklů v kategorii Moto3, se v současnosti věnuje vytrvalostním závodům. V superbikovém MS se představil zatím jen v červnu 2018, kdy na okruhu Laguna Seca v USA obsadil 13. a 14. místo.

První trénink v Mostu vyhrál Turek Toprak Razgatlioglu, Hanika na něj ztratil 1,12 sekundy a za sebou nechal čtrnáct soupeřů. Druhý trénink pak ovlivnil déšť, někteří závodníci na trať vůbec nevyjeli a Hanika byl mezi těmi odvážnějšími sedmý.

Bodované závody jsou v Mostu na programu v sobotu a v neděli. V pozici lídra šampionátu se na start postaví šestinásobný mistr světa Jonathan Rea z Velké Británie, který má na druhého Razgatlioglua náskok 37 bodů.

V doprovodné kategorii Supersport 300 byl Oliver König v tréninkových jízdách pátý a šestý.

Seriál mistrovství světa superbiků se do Česka vrátil po třech letech. V minulosti jej hostilo Brno, tentokrát se poprvé jede v Mostu. Představitelé tamního Autodromu v dubnu podepsali s promotérem seriálu smlouvu na pět let.

Reklama

Související témata: