Hlavní obsah

Adrenalinová akce určí domácí šampiony ve freestyle motokrosu a v SuperEnduru

Praha

Adrenalinová akce Rock'n'ride určí domácí šampiony ve freestyle motokrosu a v SuperEnduru! Do areálu Kavčák u Benešova se sjede nejlepší domácí elita, čeká se pořádný nájezd motorkářů. "Korunovat budeme nejlepšího domácího freestyle motokrosaře a odjede se tu závod mezinárodního mistrovství ČR v SuperEnduru. Navíc za tmy," prohlásil Vít Kuklík, jeden z organizátorů.

Foto: Foto: Rock'n'ride

Adrenalinová akce Rock'n'ride určí domácí šampiony ve freestyle motokrosu a v SuperEnduru!

Článek

Své triky ve vzduchu opráší tuzemská špička. Libor Podmol, jeho bratr Filip, ale také Petr Pilát. Kromě nich budou k vidění i domácí talentovaní závodníci. „Díky ohlasům jsem nabitý energií a moc se těším, až si před fanoušky po neskutečně dlouhé době zazávodím," prohlásil Libor Podmol, mistr světa ve freestyle motocyklu a úspěšný účastník letošní Dakarské rallye.

Také on je jedním z organizátorů motocyklové události Rock'n'ride, a to společně s bratry Kuklíky. Kvalifikace MČR ve freestyle motokrosu je naplánovaná na sobotu od 14:45, finále se závěrečnou show je se pojede od 17:10. Po autogramiádě FMX závodníků a top enduro jezdců je připravená další lahůdka – MČR v SuperEnduru. V něm musí několik jezdců překonat překážky na trati. Finálová jízda je na programu od 20:40.

Foto: Rock'n'ride

Adrenalinová akce Rock'n'ride určí domácí šampiony ve freestyle motokrosu a v SuperEnduru.

„Jde o ostré souboje loket na loket po trati plné skoků, klád, pneumatik a kamenů. Půjde o jedinečný zážitek. Navíc po finálové jízdě se všichni můžeme těšit na prvního mistra ČR v této atraktivní disciplíně," přiblížil Vít Kuklík.

Startovní listina je zaplněná na maximum. Plný je i seznam startujících na Memoriálu Jaroslava Kuklíka, který je vypsaný pro hobby jezdce. V něm se pojede systémem country cross dvojic na 120 minut. „Na trati bude vždy jeden jezdec z přihlášené dvojice a mohou se kdykoliv střídat. Jeden závodník může bez vystřídání ujet maximálně tři kola. Start bude hromadný, s motorem v klidu a po mávnutí praporem startéra jezdci nastartují a vyrazí na trať," konstatoval Vít Kuklík, jeden z hlavních organizátorů.

Nadupaný program se otevře již v pátek od 10:00, kdy do areálu Kavčák budu najíždět jezdci a po formálních přejímkou začnou tréninky. V sobotu pak vše odstartuje závody 8:30 hobby jezdců v country cross. Po večerním vyhlášení všech výsledků je na programu afterparty.

Reklama