Hlavní obsah

Endurové MS s jediným českým zástupcem

PRAHA

Jediného pravidelného českého účastníka by mělo mít v letošní sezóně mistrovství světa v enduru. Nejlepší domácí jezdec Roman Michalík, který v uplynulých letech bojoval pravidelně o medailové pozice, totiž bude letos na startu chybět, a tak by měl český prapor držet pouze Vít Kuklík, který se stal členem továrního týmu KTM.

Článek

"Je to výsledek loňské vydařené sezóny a faktu, že otec je hlavním importérem KTM u nás," uvedl Kuklík v rozhovoru pro ČTK. Do továrního týmu mu pomohla i skutečnost, že KTM se chce i nadále účastnit klasifikace mistrovství světa družstev a v každém čtyřčlenném týmu musí být jeden jezdec mladší 23 let.

"Měli jsme předjednanou spolupráci již loni, ale nakonec jsem ji nevyužil, protože jsem měl zajištěné dobré podmínky i bez toho," přiznal jezdec, který bude sedlat dvoutaktní speciál KTM 250 EXC.

Michalík skončil kvůli botám

Naopak dost nečekaně sešlo z účasti Michalíka, který má ve své sbírce i světový titul a v loňské sezóně skončil ve své třídě druhý. Měl přitom hájit barvy továrního týmu Yamaha, kam mířil od stáje VOR. Plánované dohodě však zabránily problémy se sponzory. Český jezdec totiž spolupracuje s jiným výrobcem bot než jeho plánovaný tým.

"Myslel jsem si, že se dohodneme, protože stejný problém jsem měl kdysi i u TM. Nakonec to ale nešlo," přiznal Michalík, který bude místo toho závodit v Americe. Ve druhé polovině sezóny se však pravděpodobně některého dílu MS zúčastní. "Zatím mám v plánu jet na Slovensku," řekl.

Obdobně sporadicky jako Michalík pravděpodobně do seriálu zasáhnou i další čeští jezdci. Ve Španělsku, kde bude osmidílný seriál o tomto víkendu zahájen, je však ve startovní listině pouze Kuklík. Stejně jako ostatní účastníci MS se bude muset vyrovnat se sníženým počtem vypsaných tříd. Místo dosavadních pěti budou jezdci rozděleni jen do tří.

Kalendář MS v enduru 2004
13. - 14. březnaŠpanělsko (Puerto Lumbreras)
20. - 21. březnaPortugalsko (Guimaraes)
24. - 25. dubnaItálie (Matelica)
8. - 9. květnaFrancie (St. Rémy sur Durolle)
5. - 6. červnaŠvédsko (Skovde)
26. - 27. červnaSlovensko (Považská Bystrica)
2. - 3. říjnaŘecko (Serres)
15. - 16. říjnaNěmecko (Zschopau)

Reklama