Hlavní obsah

Salač byl v kvalifikaci v Misanu druhý a podruhé odstartuje z první řady

Filip Salač obsadil v kvalifikaci na závod Moto3 ve Velké ceně regionu Emilia-Romagna druhé místo a podruhé v kariéře odstartuje v mistrovství světa z první řady. Lepší než dnes v Misanu byl Salač pouze letos v červnu na Sachsenringu, kde získal svou první pole position.

Foto: Sport.cz

Filip Salač na archivním snímku.

Článek

Devatenáctiletému Salačovi se zatím tento víkend daří. Ve třech trénincích na mokru byl třetí, čtvrtý a pátý a bez problémů postoupil do druhé části kvalifikace pro 18 nejrychlejších. V ní český jezdec na KTM nestačil pouze na domácího Itala Niccola Antonelliho, který na osychající trati vyhrál první kvalifikaci a tempo si přenesl i do druhé části.

"Zítra budu startovat z první řady, tady je to hodně důležité, protože první kolo v Misanu je strašně obtížné a může se hodně ztratit. Budu to mít trochu jednodušší takhle zpředu. Těším se na to, celý víkend se pohybuji v nejlepší pětce," uvedl Salač v tiskové zprávě.

Jedinou drobnou komplikaci si prožil ve třetím tréninku, v němž měl drobný pád. Újmu neutrpěl ani motocykl. "Sklouzlo to na předek. Ale nic se nestalo, motorku jsem zvedl a jel jsem dál. Jsem teď pozitivně naladěný, psychicky i fyzicky jsem v pohodě. Myslím si, že trénink na endurace v Mostě mi dal hodně moc. Těším se na zítra, bude asi sucho, takže bude všechno jinak," dodal Salač.

Na Antonelliho ztratil šest desetin sekundy, třetí byl další Ital Riccardo Rossi. Z pátého místa odstartuje španělský lídr šampionátu Pedro Acosta, jenž si může v neděli zajistit titul.

Kvalifikace na Velkou cenu regionu Emilia-Romagna
Moto3:
1. Antonelli (It./KTM)1:48,563
2. Salač (ČR/KTM)-0,611
3. R. Rossi (It./KTM)-0,717
Moto2:
1. Lowes (Brit./Kalex)1:36,510
2. Navarro (Šp./Boscoscuro)-0,045
3. A. Fernández (Šp./Kalex)-0,234
MotoGP:
1. Bagnaia (It./Ducati)1:33,045
2. Miller (Austr./Ducati)-0,025
3. Marini (It./Ducati)-0,085

Reklama

Související témata: