Hlavní obsah

Mrkývka doufá, že v Austrálii bude superbikům pršet

PRAHA

S přáním rozšířit dosavadní bodový zisk odletěl český motocyklový závodník Jiří Mrkývka ke druhému dílu seriálu mistrovství světa superbiků, který se uskuteční v neděli na australském okruhu Phillip Island. V prvním závodě sezóny koncem února ve Valencii získal šest bodů a v průběžné klasifikaci figuruje na čtrnáctém místě.

Foto: www.superbike.it

Neil Hodgson na trati okruhu v Magny Cours.

Článek

U protinožců už startoval Mrkývka čtyřikrát, naposledy před třemi lety se v hustém lijáku uskutečnila pouze jedna jízda a Mrkývka v ní získal za patnácté místo bod. "Deštivé počasí bych si přál i tentokrát. Na mokré vozovce jezdím raději, dokáži umazat tréninkové manko," uvedl před odletem Mrkývka.

Vzhledem ke špatným povětrnostním podmínkám zatím neměl žádnou možnost k domácí přípravě. Když se v minulém týdnu oteplilo, tak už neměl k dispozici motocykl, který musel zabalit a poslat do Austrálie. "Spoléhám až na oficiální tréninkové jízdy v pátek a v sobotu," řekl Mrkývka a přál si, aby jeho motocykl Ducati neprovázely potíže s elektronikou.

"Stále se nám problém nepodařilo odstranit. V průběhu jízdy najednou zcela vypne elektřina. Nejhorší je, když mě tento problém potká v zatáčce," poznamenal jediný český jezdec v seriálu mistrovství světa superbiků.

Pořadí MS superbiků (po 1 z 12 závodů)
1. Toseland (Brit.)45
2. Chili (It.)33
3. Haga (Jap.)25
4 Walker (Brit.)25
5. Borciani (It.)21
...
14. Mrkývka (ČR)6

Reklama