Hlavní obsah

Masařík chce zpět na motokrosový trůn

PRAHA

Šestadvacetiletý Petr Masařík, eso ambiciózní stáje Orion Litomyšl, se po roční pauze chce vrátit na domácí trůn v motokrosovém šampionátu. Strach nemá ani ze silné konkurence v podobě účasti jezdců startujících pravidelně v MS.

Článek

"Rád bych znovu sáhl po titulu, byl by už třetí do sbírky v kategorii Open. Příprava byla kvalitní. Vedle českého mistráku chci absolvovat i Světový pohár kategorie MX3 a v něm se prosadit do desítky," líčí Masařík před sobotním startem českého seriálu v Pacově, kde se objeví i obhájce titulu Petr Bartoš, jenž ale v průběhu sezóny dá kvůli sponzorům přednost rakouskému šampionátu.

"Největším domácím soupeřem v boji o titul se tak zdají být Žerava a Čepelák, který plánuje start ve dvou třídách, potom hodně silné budou i zahraniční hvězdy," přemýšlí Masařík. Úvod mistrovství nestihne zraněnou nohu léčící Michal Kadleček.

"Letos není žádná termínová kolize domácího a světového mistrovství, takže se kompletní česká špička může potkat na všech šesti závodech, k tomu se přidají i zahraniční hosté.

V našich barvách třeba Rakušan Machtlinger, Delta s českým manažerem Krajčovičem přiveze exmistra světa Bartoliniho z Itálie a hodně silní budou i Slováci," říká manažer Petr Kovář, který má v Orionu i další motokrosaře, Vítězslava Marka a Jana Mikuleckého.

Reklama