Hlavní obsah

Žerava po úvodu motokrosové MX3 průběžně šestý

Šesté a sedmé místo obsadil český motokrosař Martin Žerava v úvodním dílu mistrovství světa v třídě MX3, bývalé nejsilnější kubatuře do 650 ccm. Celkově se po dvou jízdách v šampionátu dělí se ziskem 29 bodů o šesté místo.

Článek

"S výsledky i získanými body jsem samozřejmě spokojen. Uspět v Asti bylo velmi těžké, protože i když bylo v Itálii pěkné počasí, trať byla v závěru už hodně rozbitá a náročná," uvedl po závodě jezdec Bonver KTM týmu.

Problémy měl podle svých slov jen v druhé jízdě, kdy se mu moc nepovedl start a pohyboval se na rozhraní první desítky. "Ale chytil jsem dobré tempo a probojoval se až na konečné sedmé místo," pochvaloval si motokrosař, který tak částečně nahradil momentálně zraněného Michala Kadlečka, jinak českou jedničku.

V italském Asti se především ve druhé jízdě neztratil ani Miroslav Kučírek, který uzavíral první desítku. Bodoval i v první jízdě, dvakrát na honorovaných místech dojel i Stanislav Svoboda.

Obě jízdy se staly kořistí domácích jezdců na hondách, první vyhrál Cristian Beggi před Danielem Brikou, ve druhé si pořadí prohodili. Dvakrát třetí skončil Francouz Yves Demaria.

MS v motokrosu - MX3
1. jízda
1. Beggi (It./Honda)
2. Bricca (It./Honda)
3. Demaria (Fr./KTM)
4. Leok (Est./KTM)
5. Lindhe (Švéd./Honda)
6. Žerava (ČR/KTM)
...
14. Kučírek (ČR/Honda)
20. Svoboda (ČR/Honda)
2. jízda
1. Bricca (It./Honda)
2. Beggi (It./Honda)
3. Demaria (Fr./KTM)
4. Parker (USA/Honda)
5. Breugelmans (Bel./KTM)
...
7. Žerava (ČR/KTM)
10. Kučírek (ČR/Honda)
15. Svoboda (ČR/Honda)
Průběžné pořadí MS
1. Beggi (It./Honda)47 bodů
Bricca (It./Honda).
3. Demaria (Fr./KTM)40
4. Leok (Est./KTM)31
5. Parker (USA/Honda)30
6. Ristori (Švýc./Honda)29
Žerava(ČR/KTM)
...
11. Kučírek (ČR/Honda)18
18. Svoboda (ČR/Honda)7

Reklama