Hlavní obsah

Huleš podlehl následkům pokusu o sebevraždu

PÍSEK

Pokus o sebevraždu nepřežil český motocyklový jezdec Jaroslav Huleš. Ve čtvrtek dopoledne, šest dní po činu, závodník podlehl v písecké nemocnici, kde byl hospitalizován na oddělení ARO, následkům zranění. Huleš byl ženatý, s manželkou Evou vychovával čtyřletého syna Jakuba.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Závodník Jaroslav Huleš

Článek

Smutnou zprávu oznámila v prohlášení jezdcova manželka Eva, která zároveň společně s rodinou poděkovala všem příznivcům, kteří se v minulých dnech zajímali o Hulešův aktuální zdravotní stav.

"Náš dík a uznání patří lékařům nemocnice v Písku, jejichž velká snaha byla nakonec marná. Přístup mnoha příznivců je nám velkou morální oporou v těchto těžkých chvílích," uvedla Eva Hulešová.

Čimelice obestřel smutek

Huleš se pokusil o sebevraždu oběšením minulý pátek, v den svých třicátých narozenin. Důvody, které ho k činu vedly, nejsou zcela zřejmé. Spekulovalo se o rodinných problémech, což ale jeho otec rezolutně popřel. Údajně měly na rodáka z jihočeských Čimelic dolehnout sportovní neúspěchy.

V Čimelicích přijali zprávu o smrti nejslavnějšího rodáka s netajeným smutkem. "Rozhodl se ukončit život, ale proč, to věděl jen on sám. Každopádně nás to všechny mrzí," poznamenal Josef Žahour. "Hodně se nás to dotklo, ale je to především rodinná tragédie. Jezdili jsme dost často na jeho závody, i do Německa a v hospodě Na Hvížďalce oslavovali jeho úspěchy," řekl Právu další z místních.

"Byli jsme tu na něho hrdí. Říká se, že spáchal sebevraždu z rodinných důvodů a kvůli tomu, že se mu nedařilo v kariéře, podle mně jsou to jen dohady," sdělil Petr Humhal.

Největším úspěchem dvě šestá místa

Huleš absolvoval v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů, v němž debutoval před deseti lety, více než sto Velkých cen, mezi největší úspěchy řadil šestá místa v Jerezu (1998) a na Sachsenringu (2001). Před třemi lety obsadil konečné patnácté místo ve třídě 125 ccm.

Loni se chtěl vrátit do šampionátu v nejslabší třídě do 125 ccm, jenže organizátoři mu návrat zatrhli. Letos se proto dohodl na startu v německém šampionátu superbiků, ale přišla další změna. Huleš podepsal smlouvu s rakouskou stájí, která se účastní MS ve vytrvalostních závodech.

Úvod sezóny Huleš zmeškal, když během dubnového tréninku v Brně spadl a poranil si ruku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články