Hlavní obsah

S Hulešem se rozloučila tisícovka příznivců

BLATNÁ

Zhruba tisícovka lidí dnes přišla dát poslední sbohem motocyklovému jezdci Jaroslavu Hulešovi, který 8. července zemřel ve věku třiceti let na následky zranění způsobených při pokusu o sebevraždu. V krematoriu v Blatné se s ním rozloučili jeho příbuzní, motorkáři, fanoušci i veřejnost.

Článek

Na poslední cestu Huleše doprovázely oblíbené písně a pietní proslovy připomenuly jeho úspěchy v motocyklovém sportu. Mezi smutečními hosty byli zástupci jeho sportovní stáje, u rakve stáli v přilbách dva chlapci z jezdcova fanklubu, na zádech měli Hulešovo oblíbené číslo 39.

"Dnes ho všichni přítomní doprovázíme k pomyslnému startu na trať, o které nikdo z nás neví, zda jsou tam vyhlašováni vítězové a jsou-li v tomto závodě i poražení. Tuto trať k poslednímu závodu si vybral Jarda sám. Respektujme jeho rozhodnutí," s těmito slovy a pokřikem "Jardo, vohul je!," se s Hulešem za kamarády, fanoušky a motorkáře rozloučila Romana Navarová.

Porazil i Rossiho

Jaroslav Huleš se narodil 2. července 1974 v Čimelicích na Písecku. V začátcích se shlédl ve starším bratru Václavovi, který jezdil motokros. Jemu ale učarovala silnice.

Huleš, který se rozhodl skoncovat s životem oběšením v den svých třicátých narozenin, debutoval v mistrovství světa silničních motocyklů před deseti lety. Od té doby absolvoval přes sto Velkých cen, jeho největšími úspěchy byla šestá místa v Jerezu (1998) a na Sachsenringu (2001). Před třemi lety obsadil konečné patnácté místo ve třídě do 125 ccm.

V roce 1995 dosáhl výrazného úspěchu na Masarykově okruhu, kdy zvítězil v závodu ME doprovázejícím Velkou cenu v Brně. Tehdy porazil i vycházející italskou hvězdu Valentina Rossiho,

Kvůli věku musel z MS

Loni v prosinci mu organizátoři šampionátu nepovolili návrat do závodů v nejslabší třídě do 125 ccm, přestože už měl domluvené angažmá s českým týmem Elit. Oficiálním důvodem byl příliš vysoký věk pro účast v nejslabší kubatuře.

V lednu se dohodl na startu v německém šampionátu superbiků, ale pak přišla další změna a Huleš podepsal smlouvu s rakouskou stájí, která se účastní mistrovství světa ve vytrvalostních závodech. V dubnu si však při pádu během tréninku na Masarykově okruhu v Brně vážně poranil ruku a rameno a úvod sezóny zmeškal.

Reklama