Hlavní obsah

Smrž věnoval získaný bod Hulešovi

Český motocyklový závodník Jakub Smrž si ve Velké ceně Německa připsal bod do průběžného hodnocení mistrovství světa. V kubatuře do 250 ccm skončil patnáctý s více než minutovým odstupem za vítězným Španělem Danielem Pedrosou. Bod po závodě věnoval zesnulému kamarádovi Jaroslavu Hulešovi, který před deseti dny podlehl následkům pokusu o sebevraždu.

Foto: www.kubasmrz.cz

Jakub Smrž

Článek

Smrž odejel Velkou cenu Německa s dvěma čísly: svoji tradiční 96 doplnil ještě o 39 na počest zesnulého kamaráda Jaroslava Huleše. "Byl to těžce vydřený bod, ale nepatří mně. Patří s poctou Jardovi, jehož číslo jsem vezl na své kapotě, nádrži i helmě," řekl Smrž.

Jednadvacetiletý český jezdec si na Sachsenringu připsal svůj sedmý bod a po polovině odjetých závodů mu v průběžném hodnocení MS patří 23. příčka. Získaný bod byl alespoň částečnou náplastí na pokaženou kvalifikaci, startoval totiž až z šesté řady.

Smrž přiznal, že ho až do závodu pronásledovala vidina pátečního pádu přes přední kolo. "Prostě jsem po něm nenašel optimální důvěru sám v sebe. Start se ale povedl, získal jsem pár míst, což je na této trati velmi důležité. Tři kola před koncem mi ale začala odcházet přední pneumatika a dojezd byl velmi těsný," dodal český závodník.

Reklama

Související témata: