Hlavní obsah

Český Trophy tým pronikl do desítky

PRAHA

Jezdci českého Trophy týmu při druhé etapě motocyklové Šestidenní v okolí polské Miedzané Gory výrazně zrychlili a celkově osmý čas dne jim pomohl proniknout do první desítky průběžného pořadí.

Článek

"Motocykly všem šesti klukům drží, zejména Čadek s Kuklíkem zvládali výborně enduro testy. Také ostatní se poměrně dobře vypořádali s prašnou a už hodně rozbitou tratí, takže už v průběhu etapy jsem byl přesvědčen, že si minimálně o to místo polepšíme," líčil manažer české reprezentace Aleš Hradecký.

Ke změně došlo také na první příčce, kterou Finové museli přepustit Italům a navíc budou od středy pokračovat zřejmě jen v pěti, neboť Aholu po dojetí druhé etapy srazil v depu automobil. Nového lídra v podobě španělského kvarteta má i juniorská trofej, naši zůstali dvanáctí. V čele klubové soutěže se udrželo italské trio Azzurri, za nimi v těsném sledu několika vteřin jsou pak namačkána družstva z Hämeenlinny, Jiřetína a prvenství obhajující Unhoště.

"Všudypřítomný prach zhoršoval viditelnost po celé trase, jelo se často v hlubokých kolejích a kluci byli v cíli hodně utahaní. Zarembovi se povedlo odstranit potíže s motocyklem, zase ale na měřených úsecích padal, podobně jako Macek. Rapidní zlepšení Jiřetína má na svědomí Michalík, který patřil mezi absolutně nejrychlejší. Vedoucí italský celek zatím vypadá velmi dobře, ale jsme teprve v třetině soutěže a uvidíme, jak vydrží jezdci i technika," uvažoval manažer Unhoště Ladislav Krupička.

Trophy týmy:
1. Itálie (Bazzurri, Belometti, Rinaldi, Butturi, Sala, Zani)4:59
2. Finsko (Silvan, Salminen, Saarenkoski, Aro, Laaksonen, Ahola)+2
3. Francie (Planet, Germain, Miquel, Andre, Guillaume, Albepart)+1:53
...
10. ČR (Jakeš, Poslední, Kuklík, Scheder, Melichar, Čadek) +10:56
Juniorské týmy:
1. Španělsko (Guerrero, Vilanova, Cervantes, Galindo)
2. Itálie (Albergoni, Canova, Rota, Beconi)
3. Finsko (Salonen, Mattila, Peltola, Tarkalla)
...
12. ČR (Císař, Kroupa, Mejšner, Šíp)
Klubová soutěž:
1. Moto Club Azzurri (It.)
2. Hämmeenlinnan Moottorikerho (Fin.)
3. Motoklub Jiřetín II
4. KBS ÚAMK Unhošť I
...
7. Motoklub Jiřetín I

Reklama