Hlavní obsah

Šestidenní poznamenala smrt čtyř lidí

KIELCE (Polsko)

Šestidenní motocyklovou soutěž v polských Kielcích těžce poznamenala tragická smrt čtyř lidí. Nehoda a náraz do stromu v podvečer připravila o život 25letého německého reprezentanta Svena Enderleina. Na následky dopolední automobilové nehody zemřel doprovodný člen nizozemského týmu a dvě osoby jedoucí v osobním voze, se kterým se střetl.

Článek

Po Enderleinově úmrtí odstoupily ze soutěže seniorský i juniorský německý tým. Českým reprezentačním výběrům tak nyní patří shodně deváté místo. Trophy tým postoupil o jedno místo, junioři dokonce o tři.

Seniorská šestice Ivan Jakeš, Bohumil Poslední, Víťa Kuklík, Karel Scheder, Pavel Melichar a David Čadek dnes za deště na mokré trati zajela stejně jako v úterý osmý čas. Juniorská čtveřice Tomáš Císař, Lukáš Kroupa, Jiří Mejšner a Robert Šíp se prezentovala desátým časem.

Zatímco Trophy tým dělí od osmého Portugalska necelé dvě minuty, junioři bojující o Stříbrnou vázu ztrácí na Nizozemce přes devět minut. "Chceme se ještě zlepšit. Daří se nám a Šestidenní teprve začíná," řekl manažer Aleš Hradecký. Čechům podle jeho slov vyhovuje i déšť.

Klasifikaci družstev i nadále vede italský Moto Club Azzurri, nejlepší z českých zástupců je podle předběžných výsledků i nadále druhý tým Jiřetína v čele s Romanem Michalíkem. Dnes se vůbec nedařilo obhájcům prvenství z předešlých dvou let týmu ÚAMK KBS Unhošť, který byl až čtrnáctý a celkově klesl na sedmé místo, i za Jiřetín I.

"Martin Macek měl na předposledním měřeném testu problém se spojkou, která mu praskla. I když ji rychle opravil, chytil dvě minuty," vysvětlil důvod propadu manažer týmu Ladislav Krupička ČTK. Opakuje se tak situace z roku 2002, kdy se jelo v Jablonci nad Nisou. Tam se Unhošťským nakonec přesto podařilo vyhrát. "Pokusíme se s tím něco udělat. Kluci jedou výborně a nemám jim co vytknout," dodal Krupička.

Trophy týmy:
1. Finsko9:36
2. Itálie+1:31
3. Francie+3:19
...
9. Česko+19:24
Juniorské týmy:
1. Itálie7:14
2. Finsko+48
3. Polsko+1:34
...
9. Česko+11:04
Klubová soutěž:
1. Moto Club Azzurri (It.)15:14
2. Hämmeenlinnan Moottorikerho (Fin.)+5:36
3. Motoklub Jiřetín II+6:02
...
6. Motoklub Jiřetín I+9:47
8. KBS ÚAMK Unhošť I+9:48
16. Mitas Betong - Czech Enduro+12:46

Reklama