Hlavní obsah

Trophy tým na Šestidenní stále devátý

KIELCE

I po čtyřech etapách motocyklové Šestidenní v polských Kielcích patří českému Trophy týmu deváté místo. Šestice Ivan Jakeš, Bohumil Poslední, Víťa Kuklík, Karel Scheder, Pavel Melichar a David Čadek zajela ve čtvrtek sedmý čas, ale v průběžném pořadí nikoho ze soupeřů nepředstihla. Nadále vedou Finové před Itálií a Francií.

Článek

Juniorské kvarteto Tomáš Císař, Lukáš Kroupa, Jiří Mejšner a Robert Šíp kleslo z devátého na desáté místo. Na čtvrteční etapu nebudou v dobrém vzpomínat mladí Italové, kteří z první pozice spadli až na devátou. Do předposledního dne soutěže půjdou jako vedoucí tým Španělé.

V klubové klasifikaci je stále třetí tým Jiřetína v sestavě s Romanem Michalíkem, obhájci prvenství z ÚAMK KBS Unhošť se po nevydařené středě posunuli na šesté místo.

Poslední šance na posun v pátek

"Děláme vše pro to, aby to bylo ještě lepší. Z přemíry snahy však kluci trochu padají, hlavně Michal Rudolf," řekl ČTK manažer týmu Ladislav Krupička. Na prašné trati, rychle vysušené po středečním dešti, se dařilo zejména Janu Zarembovi. "Říkal, že se mu dnes jelo nejlépe ze všech dosavadních dnů. Motorka poprvé fungovala na sto procent, jak si představoval," podotkl Krupička na adresu letošního mistra Evropy.

Poslední velkou šanci něco s výsledkem udělat mají čeští zástupci v pátek. V závěrečném sobotním motokrosu se již pořadí pravděpodobně příliš měnit nebude. "Měly by se jet opět trochu delší testy, což by nám mělo vyhovovat. Rozdíly mezi jezdci by totiž mohly být větší," dodal k páteční trati Krupička.

Čtvrtý den soutěže se nesl i ve znamení rozsáhlých policejních kontrol, které se po předešlých tragických nehodách zaměřily hlavně na dodržování dopravních předpisů.

Šestidenní - po čtyřech dnech
Trophy týmy
1. Finsko11:29
2. Itálie+ 2:10
3. Francie+ 4:28
...
9. ČR+ 23:58
Juniorské týmy
1. Španělsko9:10
2. Finsko+ 1:06
3. Polsko+ 1:17
...
10. ČR+ 26:04
Klubová soutěž
1. Moto Club Azzurri (It.)19:51
2. Hämmeenlinnan Moottorikerho (Fin.)+ 5:15
3. Motoklub Jiřetín II+ 6:45
...
6. KBS ÚAMK Unhošť I+ 10:02
7. Motoklub Jiřetín I+ 11:02
13. Mitas Betong-Czech Enduro+ 27:40

Reklama