Hlavní obsah

Motocyklisté jsou na Šestidenní již na osmém místě

KIELCE

Český Trophy se na motocyklové Šestidenní posunul po pátém dnu na osmé místo. Šestice Ivan Jakeš, Bohumil Poslední, Víťa Kuklík, Karel Scheder, Pavel Melichar a David Čadek zajela v pátek v Polsku podle upřesněných neoficiálních výsledků šestý čas a posunula se v průběžném pořadí o jedno místo výše. Nadále vedou obhájci loňského prvenství Finové.

Článek

Čechům k prozatímnímu vyrovnání loňského umístění pomohl opět solidní výkon a problémy jejich soupeřů. Podle manažera týmu Aleše Hradeckého však hodlají jeho svěřenci poslední den zaútočit i na sedmé Španělsko, na které ztrácejí téměř dvě minuty.

"Chceme skončit alespoň na sedmém místě," řekl Hradecký ČTK. Při závěrečném motokrosu bude tým hodně spoléhat na Čadka, který si k enduru odskočil právě z této motocyklové disciplíny. "Budu se snažit. Pojede se na trávě a dá se očekávat, že se bude opět hodně prášit. Uvidíme, jak to dopadne," podotkl Čadek.

Junioři stále desátí

Juniorské kvarteto Tomáš Císař, Lukáš Kroupa, Jiří Mejšner a Robert Šíp zůstalo i po předposledním dnu soutěže desáté a od Italů na devátém místě je dělí propastných téměř deset minut. Do posledního dne soutěže půjdou jako vedoucí tým Španělé.

V klubové klasifikaci vede nadále italský Moto Club Azzurri, třetí je druhý tým Jiřetína v sestavě s Romanem Michalíkem, Milanem Barošem a Františkem Hrobským. Obhájce prvenství z ÚAMK KBS Unhošť opět potkala smůla a po problémech Martina Macka s vodní pumpou se propadli až na jedenácté místo. Macek totiž dostal čtrnáctiminutovou penalizaci.

"Snaha se klukům nedá upřít, ale nepřeje nám štěstí. To však k tomuto sportu patří," řekl manažer Ladislav Krupička v rozhovoru pro ČTK. Trojice Macek, Jan Zaremba, Michal Rudolf tak na předešlá dvě prvenství nenaváže. "Samozřejmě, že jsme zklamaní. Proti tomu, co se tady ale stalo ve středu, o nic nejde," poukázal Krupička na tragické nehody v třetím dnu soutěže, při kterých zemřel německý reprezentant Sven Enderlein.

Šestidenní - po pěti dnech (neoficiální výsledky)
Trophy týmy
1. Finsko12:15 min.
2. Itálie+ 3:15
3. Francie+ 5:26
...
8. ČR+ 29:38
Juniorské týmy
1. Španělsko10:02
2. Finsko+ 1:20
3. Polsko+ 1:36
...
10. ČR+ 29:51
Klubová soutěž
1. Moto Club Azzurri (It.)22:22
2. Hämmeenlinnan Moottorikerho (Fin.)+ 5:31
3. Motoklub Jiřetín II (ČR)+ 7:25
...
6. KBS ÚAMK Unhošť I (ČR)+ 10:21
7. Motoklub Jiřetín I (ČR)+ 12:12
13. Mitas Betong-Czech Enduro (ČR)+ 30:28

Reklama