Hlavní obsah

Abraham byl v Kataru v posledním volném tréninku dvanáctý

V závěrečném třetím volném tréninku na zahajovací Velkou cenu sezony Kataru obsadil motocyklový jezdec Karel Abraham v královské třídě MotoGP dvanácté místo.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Motocyklisté Stefan Bradl (vlevo) a Karel Abraham na okruhu v Dauhá

Článek

Časem 1:57,223 minuty dosáhl dosud nejlepšího výkonu, ale oproti předchozím dvěma tréninkům si o jednu příčku pohoršil. Za prvním Španělem Jorgem Lorenzem zaostal brněnský závodník o téměř dvě sekundy. Ze svého čtvrtečního času dnes ubral Abraham přes sedm desetin.

Zlepšil se už v druhém volném tréninku, v němž dosáhl zhruba o čtyři desetiny rychlejšího času než ve čtvrtek. Ke spokojenosti měla ale daleko. "Jsem naštvanej. Myslím si, že vím, kde můžu zrychlit, ale mám problém, že na brzdách i uprostřed zatáčky mi ujíždí předek. S tím těžko něco udělá jezdec a hodně těžko se na to vymýšlí i nastavení. Potřebovali bychom tvrdší pneumatiky, které by to vyřešily. Prostě nemáme," uvedl Abraham na svém webu. "Věřím, že kluci z týmu něco vymyslí, ale problém je, že zítra už je kvalifikace, takže na velké experimenty nemáme čas."

Nejrychlejší byl v úvodním dnešním tréninku stejně jako o den dříve úřadující šampion Australan Casey Stoner, za nímž Abraham zaostal o 1,563 sekundy.

V kubatuře Moto3, bývalých stopětadvacítkách, si Jakub Kornfeil zopakoval 14. místo. Nejrychlejší Němec Sandro Cortese byl lepší o 1,5 sekundy. V sobotu jsou na programu kvalifikace na první závod sezony.

Reklama

Související témata: