Hlavní obsah

Ducati je na tom podle Rossiho ještě hůř než v minulé sezoně

Řím

Velké zklamání čišelo z Valentina Rossiho po nevydařeném vstupu do nové sezony mistrovství světa silničních motocyklů. Devítinásobný šampion dojel v Kataru až desátý ze ztrátou 33 sekund na vítězného Jorge Lorenza. Stroj Ducati je podle něj ještě hůř připraven, než v minulé sezoně, v níž byl celkově sedmý.

Foto: Sport.cz

Valentino Rossi (vlevo) hledá s mechaniky Ducati ideální nastavení svého stroje.

Článek

"Je to marné. Motorka zkrátka nejede dobře. Je na tom ještě hůř než v loňském roce," přiznal Rossi v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport. "Upozornil jsem na problémy, které motorka má, ale stále se nám je nedaří vyřešit. Bohužel to všechno nemůžu udělat sám, nejsem inženýr. Máme ale víceméně podobné problémy jako v minulé sezoně," dodal.

Třiatřicetiletý Rossi přestoupil k Ducati před startem minulé sezony. Poprvé v kariéře se mu stalo, že ani v jednom závodu sezony nedosáhl na vítězství. Poté se nechal slyšet, že stroj je konkurenceschopný na rovinkách, ale ztrácí v zatáčkách. A problém byl prý i s pneumatikami.

I proto italský tisk spekuluje o tom, že by Rossi mohl spolupráci s Ducati předčasně ukončit. Podle šampionova otce Graziana je však brzký rozchod málo pravděpodobný. "Valentino je ve špatné náladě, ale nemyslím si, že by teď tým opustil. Stále doufá, že přijdou lepší výsledky. Pokud se situace nezlepší do června, tak pak bude reagovat," řekl Rossiho otec.

Smlouva Rossimu u Ducati končí na konci sezony.

Reklama

Související témata: