Hlavní obsah

V neděli startuje ve Vranově první ze dvou šampionátů motokrosařů

Brno

V neděli odstartuje čtyřdílný domácí šampionát v motokrosu pořádaný nově vzniklou organizací Českým svazem motocyklového sportu (ČSMS). Dějištěm prvního dílu bude Vranov u Brna, pojede se také 5. července v Moravských Budějovicích, 2. září na dosud neurčeném místě a 20. října v Třemošnici.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Start třídy MX2. Ilustrační foto

Článek

Vedle tohoto šampionátu se letos uskuteční i mezinárodní mistrovství ČR pod hlavičkou dosavadní autority Autoklubu České republiky. To začne 29. dubna v Pacově. Po sezoně tak bude mít český motokros poprvé v historii dva mistry.

"Při sestavování kalendáře jsme se vyhnuli všem kolizích s termíny šampionátu Autoklubu ČR, jehož licence jezdcům uznáváme," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Brně generální sekretář a člen prezidia ČSMS Pavel Hanák.

Na startu ve Vranově se sejdou motokrosaři z pěti zemí. Ozdobou startovního pole bude předloňský mistr republiky ve třídě MX2 a loni stříbrný Francouz Florent Richier. "V minulém závodě jsem si sice po pádu poranil rameno a nohu, není to ale tak vážné a budu startovat," poznamenal Richier, jenž letos přestoupil ze třídy MX2 do MX3 Open.

Jeho největšími soupeři budou zkušený Jiří Čepelák a také Vojtěch Brumla, jenž s pořadateli spolupracuje při úpravě trati. "Mým jediným cílem je porazit ve Vranově Richiera," uvedl Brumla.

Z české elity bude chybět loňský mistr MX2 Josef Kulhavý, který ve stejném termínu startuje na závodech v Německu.

Reklama

Související témata:
Vranov