Hlavní obsah

V Pacově startuje "velký" domácí motokrosový šampionát

Dva týdny po začátku "malého" domácího šampionátu v motokrosu pořádaného novou organizací ČSMS odstartuje v neděli v Pacově i mezinárodní mistrovství České republiky pod hlavičkou dosavadní autority Autoklubu ČR. Na startu prvního z osmi dílů seriálu bude domácí elita a několik zahraničních jezdů jako například Francouz Florent Richier, Maďaři Kornél Németh a Bencze Svoboda či Slovák Martin Kohút. Tituly obhajují Martin Michek ve třídě MX3-Open a Josef Kulhavý v MX2.

Článek

Do okruhu favoritů MX3 se vedle Michka řadí také Jiří Čepelák, Petr Bartoš, Martin Žerava nebo Michal Kadleček, ve třídě MX2 Tomáš Šimko s Petrem Smitkou. Z české elity bude v Pacově chybět pouze Filip Neugebauer, který ve stejném termínu startuje v Německu.

Michek se po zahraniční zimní přípravě netají přáním vykročit hned v prvním závodě rázně za obhajobou titulu. "Do Pacova jedu pro vítězství. Trať je náročná a hodně jezdce prověří. Čeká mě letošní první měření sil s českými jezdci," doplnil Michek, účastník mistrovství světa MX3, ve kterém obhajuje bronzovou pozici.

Soutěžní jízdy jsou v Pacově na programu v neděli, ta první odstartuje ve 13:00.

Kalendář MMČR, Buksa/Ados motokros 2012:
29. dubna: Pacov, 6. května: Loket, 27. května: Přerov, 8. července: Kaplice, 22. července: dosud neurčeno, 12. srpna: Petrovice, 16. září: Kramolín, 7. října: Holice.

Reklama

Související témata: