Hlavní obsah

Kornfeil byl čtvrtý v trénincích v Jerezu, Abrahamovi déšť nepřál

Motocyklista Jakub Kornfeil skončil čtvrtý v dnešním druhém tréninku na nedělní Velkou cenu Španělska. Jezdec nejslabší kubatury Moto3, bývalé stopětadvacítky, zajel v prvním testu devátý čas.

Foto: Právo

Jakub Kornfeil

Článek

Karel Abraham vyjel při trénincích v královské třídě MotoGP na trať jen jednou kvůli dešti, který dnes závodníkům v Jerezu nepřál. Český jezdec dosáhl třináctého času, na nejrychlejšího Daniho Pedrosu ztratil tři a půl sekundy.

Dopoledne se ve vytrvalému dešti vydalo testovat jen osm motocyklistů. "První trénink byl na nic, takže pořádně jsme jezdili až po druhém. Na začátku byla trať mokrá, pak začala osychat a to je to nejhorší, co může být," popsal Abraham v tiskové zprávě.

Mrzelo ho, že na osychající trati byl pomalejší než na mokré. "Když jsme se dostali do stavu, kdy bychom mohli začít jezdit lepší časy, tak trať začala schnout a už prostě nešlo zrychlit. Jak je guma zničená, podkluzuje i na rovince," dodal.

Špatné počasí v Andalusii má podle předpovědi vydržet celý víkend. Španělská Grand Prix je druhou v seriálu mistrovství světa.

Reklama

Související témata: